Ungstork er flyttet hjemmefra – men hvortil?
Efterlysning: Den overlevende unge hunstork fra Gundsølille savnes
Lagt på Storkene.dk den 14. april 2018


Hjælp os med at finde den unge hunstork


Helt imod sædvane blev en af de unge storke tilbage hos forældrene på gartneriet i Gundsølille i efteråret 2017. Den unge hunstorks bror var blevet kørt ned og dræbt ved Gørlev på Vestsjælland og den unge hunstork valgte det sikre. Hun droppede trækket sydpå og blev på gården hvor hun opholdt sig gennem hele vinteren.

Men nu er hun sjældent på gartneriet. De gamle forældre er i gang med at ruge på et nyt hold æg og ungstorken bliver for det meste jaget bort når hun nærmer sig reden. Særligt hanstorken Emil er aggressiv og ønsker ikke at dele territorium med andre storke. End ikke hans egen unge får lov til at være på gartneriet.

Derfor er den nu meget sjældent hjemme. Og det er efterhånden længe siden, at storken sidst har overnattet der.


Den unge hunstork fra 2017 ses her i april måned søge føde ved Tågerup (Foto:  Ole Steen Bornak)


Det er grunden til, at Storkene.dk nu eftersøger det sted storken overnatter. De fleste storke overnatter på samme sted nat efter nat. Vi ved, at den ofte ses i området omkring Tågerup, der ligger et par kilometer fra Gundsølille. Her fouragerer den ofte i nogle af områdets vandhuller. Men ingen har fortalt os, hvor hunstorken overnatter. Det kan være på en telefonmast, et tag på en lade, en kirke eller i et udgået træ.

Hvis nogen har set storken, eller har den boende på deres ejendom, er man meget velkommen til at kontakte Storkene.dk. Ønsker man at være anonym, er det naturligvis noget vi respekterer. Men kender man til stedet, vil vi gerne være behjælpelige med at levere en storkerede til den unge storkedame, der i øvrigt hedder Susanne. Om hun lyder navnet, er nok tvivlsomt. Hun har en metalring over venstre fod (tarsen).

Henvendelse kan rettes til: Storkene_dk@yahoo.dk