Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparretLagt på Storkene.dk den 12. april 2018

Storkepar i Smedager

Først kom hunstorken – og nu er hanstorken landet

Ventetiden er endelig slut. Torsdag formiddag landede hanstorken på reden i Smedager ved Tinglev, og gjorde dermed hunstorken selskab, der ankom mandag eftermiddag.

Dermed er storkeparret i Smedager gendannet og storkereden er igen beboet af et storkepar, efter at have stået tom i 7 måneder.

Der er i dette forår flere storke rundt omkring i Danmark og to steder er det for alvor spændende. I Nordenskov ved Varde, hvor en stork har indtaget en storkerede  på en gammel gartneriskorsten samt i den gamle storkeby Ribe, hvor en stork har besøgt to reder i de sidste par dage.  Inden den 10. maj, skulle de gerne fine en mage, hvis der skal komme unger ud af det.

 


Så skal der bygges videre på reden. (Foto: ©Storkene.dk/TV Syd)


Fremgang i nabolandende

Storkebestanden er i fremgang i vores nabolande. Og Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk, håber, at denne fremgang nu langt om længe udmønter sig i flere storkepar på dansk grund.

»I både Tyskland (Slesvig Holsten), Holland og Sverige (Skåne) har storken i mange år oplevet en bestandsfremgang. Og da vi hvert år ser flere og flere enlige storke i Danmark, bør det kun være et spørgsmål om tid før flere storkepar bosætter sig i vores land. Der findes trods alt egnede steder til storke i Danmark, som kan brødføde et storkepar og dets unger. Og storkereder, det savnes der ikke « siger Jess Frederiksen.

Er man interesseret i at følge med i livet i storkereden i Smedager, kan man døgnet rundt følge storkeparret i Smedager på TVSYD.DK.