Storken er landet i Danmark
Som forventeligt er storken kommet tidligere end i 2017Lagt på Storkene.dk den 25. februar 2018

 

Kulden forhindrer storken i at finde føde

Allerede i slutningen af januar måned, ankom de første storke til Slesvig Holsten, hvilket er ekstremt tidligt og underbygger den tendens der har været de seneste 10 år. Nemlig, at storken er tilbage på ynglepladserne langt tidligere end nogensinde før.

Lørdag landede den første stork så på dansk jord. Her blev den set rastende på en i Bedsted ved Tønder i Sønderjylland, hvor Lone Elise Andersen først så den. Den var her til søndag morgen stadig i Bedsted, hvor den sidder i et træ ved kirken. Og den fryser i kulden og skal have hjælp. Så hvis nogen ser den i de kommende dage, så må man meget gerne forsøge at lægge foder ud, ligesom man er velkommen til at kontakte Storkene.dk for hjælp og rådgivning.Storken i Bedsted.

(Foto: Lone Elisa Andersen)


Flere storke på vej

De fleste storke ankommer til vore breddegrader fra medio marts og frem til slutningen af april.

Storken, der er spottet i Sønderjylland, kan formentlig være på vej mod Skåne, hvor der i 2017 ynglede mere end 70 par storke, hvilket er en rekord. Der kan dog også være tale om en stork, der stammer fra den stabile og voksende bestand syd for grænsen eller i Holland.

I Danmark halter vi endnu efter vores nabolande med kun 2 ynglepar i 2017. Men grundet bestandsfremgangen omkring Danmark, forventes det, at vi vil få flere ynglepar i Danmark i fremtiden.

Her till lands yngler der storke i Smedager i Sønderjylland og i Gundsølille på Midtsjælland.

Få mere information om storke i Slesvig Holsten her

Få mere information om storke i Skåne her