Boom af storke over Danmark
Varmen har trukket mange storke ind over hele Danmark
Lagt på Storkene.dk den 16. maj 2017

 

Ungstorke besøger Danmark

Hvis storken ellers kom med de små babyer, så ville der blive et babyboom nu. Om ikke andet – så er der i alle tilfælde tale om et boom af storke. For det varme forårsvejr, har givet et stort influx af den klassiske hvide stork, der i disse dage opleves mange steder i Danmark.

”Det er den sydlige varme vind, der nærmest driver storkene nordpå. Både Jylland, Fyn, Sjælland, Møn og Bornholm har lige nu gæstende storke, der vækker stor begejstring. Selv på Anholt har man set stork på reden. Og på Møn er der hele syv storke” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.

Og var det sket i april måned, havde det givet håb om flere nye storkepar. Men det er for sent med nye pardannelser nu siger han.

”De storke vi ser nu, er primært unge storke, der ikke helt er klar til at yngle endnu. Og de vil så bruge tiden på at flakke rundt i Europa ind til de trækker tilbage til Afrika og Spanien i august måned.  Og selv de storke der er parate til at yngle, går sjældent i gang efter midten af maj måned” .

Derfor er det nu efterhånden sikkert, at Danmark må nøjes med to storkepar i 2017. Et par i Smedager i Sønderjylland og et par i Gundsølille ved Roskilde. Og så er der stadig en enlig stork på reden i Bolderslev i Sønderjylland.

 

Storke på taget i Lihme ved Randbøl. (Foto: Per Hedegaard)


Optimismen varede kort i Gundsølille

Storkeparret i Gundsølille havde i år lagt hele syv æg og der var udsigt til en tangering af rekorden for et dansk storkepar, hvis alle æg var blevet udruget. Desværre har sidste uges kolde regnvejr, gjort det af med to af ungerne og to æg er gået tabt i kulden. Derfor er der lige nu formentlig kun tre unger i reden, hvilket også er et flot antal. Der er dog stadig lang vej til flyvefærdige storkeunger og meget kan ske endnu.

I Sønderjylland ruges der på fem æg og her forventes den første unge at se dagens lys omkring den 5. juni.Dokumentation:

Se storkene fra Gundsølille her

Se live kamera fra storkereden i Smedager her