Sønderjylland har igen ynglende storke
Storkeparret i Smedager er gendannet
Lagt på Storkene.dk den 1 maj 2017


Ventetiden er slut             

Siden den 2. april har hunstorken Annika ventet på hendes mage i storkereden i Smedager ved Tinglev. Men den 30. april efter mørkets frembrud var længslerne slut, da hendes mage Tommy landede på reden. Og gensynsglæden var stor, siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.

”Der gik ikke mange minutter før den første parring blev indledt. Og denne er kun den første ud af mange parringer den kommende tid. Samtidig blev de ubefrugtede æg, som hunstorken har lagt, straks kasseret”.

Det først ud af formentlig 4-5 æg forventes Annika at lægge om cirka 4-5 dage. Men om der kommer unger på vingerne, er endnu for tidligt at sige.

”Der er mange faktorer, der skal gå op i en højere enhed, for at ungerne skal overleve og blive flyvedygtige. Ikke mindst skal vejret arte sig med lidt regn engang imellem og det skal ikke være for koldt. For meget regn i lang tid, kan give sig udslag i ungedød på grund af kulde. Og er det for tørt, så bliver det meget svært at finde føde” siger Mogens Lange Petersen.


Storkeparret er genforenet. (Screenshot: Storkene.dk/TV Syd)


Sidste år fik parret kun en unge på vingerne og ynglesæsonen forløb ikke uden drama for storkeparret, der siden 2014 har boet i den lille landsby i Sønderjylland og opfostret 6 storkeunger.

Storkeparret kan døgnet rundt følges på nettet.

Udover parret i Smedager, er der i skrivende stund et storkepar i Gundsølille på Sjælland der ruger på æg og enlige storke på rederne i Nørreådalen ved Viborg og i Bolderslev ved Tinglev.

Se webcam fra Smedager her!