Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Ingen frøer på dåse, men..

Det overvintrende storkepar Ida og Emil har fået madleverandør!

 
Lagt på Storkene.dk den 24. oktober 2008
 
 
Nej tak til sol og varme

I disse dage er langt de fleste storke ved at ankomme til deres vinterkvarterer i det sydøstlige Afrika og i den sydlige del af den iberiske halvø, hvor de opholder sig indtil februar, hvorefter de vender næbbet mod nord. Mange af os nordboere misunder storkene dette ophold under sydlige himmelstrøg i sol og varme.

 

Men storkeparret Ida og Emil nægter dog at forlade Danmark, og vil de næste par måneder opholde sig i omegnen af Roskilde, mest i landsbyen Hvedstrup, hvor de tidligere ynglede. Så mens de fleste storke trækker mange tusinde kilometer fra deres sommerkvarter, nøjes Ida og Emil med en smuttur på nogle få kilometer fra deres rede i Gundsølille.

 

Ingen frøer på dåse

Et storkepar kan sagtens overleve på vore breddegrader, blot der er rigeligt med føde. Og da frøer går i hi om vinteren, og der ikke er mange insekter og andet spiseligt kryb, er de afhængige af hjælp.
 
 Frøer på dåse? Nej, tak!
 
 

Derfor er det glædeligt, at Aktieselskabet Beauvais, der er kendt i langt de fleste danske hjem, nu går ind og støtter storkeparret med foder. Det er Beauvais Babyklub der har valgt at hjælpe storkeparret sikkert igennem vinteren. Det er dog ikke det varierede sortiment af Babymad fra Beauvais storkeparret skal have, da frøer på dåse endnu ikke indgår i sortimentet. Derimod får storkeparret en alsidig kost af kyllinger og fisk, som sikrer at storkeparret forbliver stærke og sunde.

 

Produktchef Kirsten Roding fra Beauvais Babyklub, siger om baggrunden for støtten til storkeparret;

For en Babyklub er det helt naturligt at støtte et storkepar. For er der nogen der i den grad er tæt forbundet med hinanden, er det da netop storken og babyen, og ligesom alle andre, ønsker vi at få hævet fødselsraten i Danmark. Derfor er det vigtigt at hjælpe storkeparret gennem den kolde tid, så der igen kan komme storkeunger i reden i 2009 – og derigennem hjælpe med til, at Danmark får flere storke”.
 
Idyl og harmoni -sådan skulle det gerne se ud igen i 2009 i storkereden i Gundsølille.
 
Storkeparret Ida og Emil er, ligesom vi er det her på Storkene.dk, meget glade for støtten! For uden mad og drikke, duer helten som bekendt ikke! Og efter en mildest talt miserabel sæson, ikke blot for dette storkepar, men for storken som helhed i Danmark, ser vi nu frem til at storkeparret, bl.a. takket være sponsoratet, kommer stærke igennem vinteren, og flytter ind i deres rede på gartneriet i Gundsølille til foråret. 
 
 
 
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex