Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Inspiration til storketårn fra Portugal

Storketårn i Kirke Hyllinge er snart klart

 
 
Lagt på Storkene.dk den 7. oktober 2008

 

Storketårnet er på vej

Som det eneste sted i Danmark, ja måske i hele verden, kan Lejre Kommune snart kalde sig indehavere af et storketårn. Storketårnet, som vi tidligere har skrevet om her på sitet, er designet og udført af Martin Olsen, bliver nu endelig færdiggjort.

 

Storketårnet opføres ved Plejecentret Ammershøj i Kirke Hyllinge. Desværre kan man ret beset kan sige at muligheden for at storke tager bo i tårnet er meget begrænset. Nærmeste storkepar yngler trods alt godt 25 km. fra Kirke Hyllinge, så der skal et mindre mirakel til.

 

Det til trods syntes Storkene.dk, at projektet er så interessant, at vi gerne bidrager med rådgivning og hjælp til etablering af selve storkereden.
 
Skitse af storketårnet (for flere billeder klik på billedet.
(Foto: Fra Mrolsen.org)
 

 

Ideen til storketårnet kommer ikke ud af den blå luft. Det var under en tur til Portugal Martin Olsen fandt inspiration i de mange tårne og søjler der kendetegner ikke bare Portugal, men store dele af den iberiske halvø. Og at et storketårn, som det i Kirke Hyllinge, ville skabe glæde for storkene i Portugal er der ingen tvivl om.

 

Tusindvis af overvintrende og ynglende storke

For det er ikke blot tårne og søjler, sol, varme, lange strande der kendetegner Portugal. Den hvide stork er ligeledes et fast bestanddel af det portugisiske landskab. I mange byer, selv midt i den værste turistjungle, ser man storkereder på skorstene, kirketårne, glastage, ja selv midt i befærdede vejkryds ser man storkereder.
 
 
Storkerede i befærdet rundkørsel i Faro, Portugal
 

 

Formanden for Storkene.dk Jess Frederiksen, har selv netop opholdt sig en uge i det sydlige Portugal, hvor store flokke var samlet i floddeltaer og på marker. Mange af disse storke kommer i tusindvis fra det nordvestlige Europa for at overvintre i det sydlige Spanien og Portugal. Også danske storke overvintrer her.
 
Storkepar på kirken i Faro, Portugal - 3 reder på samme kirke.
Foto: Jess Frederiksen
 

 

Storkene kommer ikke bare fordi klimaet er godt og varmt. Her findes stadig store vådområder hvor der er godt med føde til storkene. I Spanien findes desuden store åbne lossepladser, hvor storkens evner som ådselsæder kommer til fuldt udtryk, når de roder i gammelt affald efter noget spiseligt. Nogen kostforagter er storken bestemt ikke. Ufarligt er denne form for fouragering dog ikke, da lossepladser jo indeholder mange farlige skarpe emner og kemikalier som ikke er behagelige at komme i kontakt med. Men at lossepladserne udgør et vigtigt fødegrundlag for storkene under deres overvintring er ubestrideligt.

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex