Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Dovent storkepar tager på vinterferie

Ida og Emil har forladt deres sommerresidens i Gundsølille

 
 

Lagt på Storkene.dk den 7. oktober 2008

 
Dovent storkepar 
Man kan roligt sige, at storkeparret Ida og Emil ikke overanstrenger sig når det kommer til at flyve langt. Når andre storke trækker op til 12.000 km. til deres vinterkvarter i Sydafrika, eller i det mindste tilbringer vinteren på den iberiske halvø, nøjes Ida og Emil med en smuttur på 2 km. til deres gamle yngleplads i Hvedstrup, hvor de fodres gennem vinterhalvåret. Sådan har det været de sidste par år, og sådan vil det være i år også.

 

Landmænd, der har været i marken de sidste par uger, har ofte set storkeparret gå efter ploven for at mæske sig i de orme og andre insekter der kommer frem når jorden bliver vendt. Så det er endnu ikke mad storkene mangler, og det vrimler stadig med frøer og tudser på enge og marker.
 
 
Storkeparret Ida og Emil på reden i Hvedstrup
Foto: Jens V. Bruun
 
 

Ida og Emil har været igennem en ganske stille sommersæson, hvor parret har haft tid til at være egoistiske og pleje sig selv. For desværre lykkes det som bekendt ikke parret at få unger på vingerne i denne sæson, ja faktisk blev deres æg end ikke udklækket. Dette skyldes formentlig at deres æg blev forgiftede af skorstensrøg, da gartneriet var nødt til at fyre henne mod slutningen af april, efter æggene var lagt.

 

Ingen lediggang i 2009

Når ynglesæsonen 2009 indledes, kan storkeparret se frem til at flytte ind i en ny flot rede. Reden etableres med udgangen af oktober måned på toppen af gartneriskorstenen hvor de har ynglet de sidste par år, idet parret desværre ikke accepterede at yngle i den rede Storkene.dk opsatte i oktober 2007, blot 100 mtr. fra skorstenen. Og da vi ikke vil risikere en gentagelse af tragedien fra i år, må konsekvensen være at opsætte en professionel skræddersyet storkerede der hvor storkene tilsyneladende vil yngle, nemlig på skorstenen i Gundsølille. Denne vil blive konstrueret, således at der tages højde for at røg og varme ikke kan trænge ind igennem redens bund. Dermed kan storkeparret forhåbentligt gå en succesfuld ynglesæson i møde, og ikke risikere at gå ledige i 2009.

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex