Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkerede uden storkeunger?

Storkeparret Ida og Emil har problemer i reden

 
 
Lagt på Storkene.dk den 25. maj 2008
 
Intet tegn på unger i reden

De sidste par uger har ejerne på gartneriet i Gundsølille gået og ventet på tegn på familieforøgelse i deres storkerede på skorstenen. Det var nemlig ventet, at æggene ville klække omkring den 15. maj, men her den 25. maj, er dette stadig ikke sket.

 

Hanstorken Emil har i den forløbne uge været på en gevaldig lang udflugt. Mandag eftermiddag forsvandt han sporløst, og kom ikke hjem til gården om aftenen som han ellers plejer at gøre. Tirsdag kontaktede Jens Andersen fra gartneriet Storkene.dk, med nyheden om at Emil var væk. Han var sidst set gående efter en grønthøster tæt ved Store Valbyvej, og han frygtede at storken var kommet noget til og evt. var blevet kommet til skade ved en påkørsel.

 

Hans mage Ida lå stadig trofast og trykkede sig i reden, men rejste sig ind imellem og knebrede op i luften – ”kom hjem – kom hjem”! Det var sikkert en sulten storkedame der var ladt alene tilbage på reden.
 
Storkereden i Gundsølille fotograferet i april måned.
(Foto: Lone Bidstrup)
 

 

Men ud på aftenen var der atter storke i luften over reden. Hele 3 af slagsen kom flyvende ind over reden, og en slog sig ned. Det var Emil, som var vendt tilbage efter en alvorlig lang tur ud i landet. Straks han var kommet og lagt sig på reden, var Ida på vingerne – og sikkert godt sulten og tørstig fløj hun ud for at finde sig noget at spise. De andre storke skulle han dog lige vise væk fra hans egen rede, da han ikke er meget for andre storke på sit eget revir.

 

Hvis ikke der kommer unger i reden indenfor den næste uge, må det forventes at æggene enten har været ubefrugtede eller beskadiget efter en storkekamp. Det vil så være første gang siden 2004 at storkeparret ikke har succes med at få unger på vingerne. De har i alt opfostret 15 unger siden deres første ynglesæson.

 

Ribe og Vegger uden storke

Bortset fra at der har været mange unge storke rundt omkring i Danmark, er det bemærkelsesværdigt, at der ikke har været storke i reden i Vegger, og heller ikke en eneste stork i Ribe. Derimod har det østlige og nordøstlige Jylland haft forholdsvis mange storke. Den største flok her i maj måned, blev set ved Voergård Slot i Vendsyssel, hvor hele 10 storke fouragerede ved slottet. Den sidste uge er rykindet dog ebbet ud, og det er nu blot enkelte storke der ses rundt omkring.
 
 
En tom storkerede i Vegger. Foto er taget i april.
(Foto: Hans Skov)

 

Storkeparret der besøgte Østrupgård ved Roskilde i starten af maj, var desværre ikke faste, og var efter nogle dage ikke længere i området. En stork er, ud over det gamle storkepar, dog fast i omegnen af Østrup. Da denne stork er med en dansk ring, formodes det at det er en af ungfuglene fra Ida og Emil.

 

 

 

 

 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex