Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Flot storkehjem på Schackenborg

Solen strålede over Schackenborg, da Storkene.dk og Gødvad Efterskole opsatte den ny storkerede

Lagt på Storkene.dk den 7. maj 2008
 
 
Den gamle storkerede ville ikke ned

Det var mandag den 5. maj. Solen skinnede om kap med 92 forventningsfulde og utålmodige elever fra Gødvad Efterskole denne smukke forårsdag. Og sjældent har rammerne omkring opsætningen af en storkerede været smukkere.

 

I flere uger har en håndfuld elever og undervisere fra Gødvad Efterskole gået og puslet om gaven til Prins Joachim og Marie Cavallier, som Storkene.dk og efterskolen har samarbejdet om. Og ventetiden har været lang.
 

Også folkene fra Tønder Brandvæsen, som var kommet for at hjælpe med at få færdiggjort byggeprojektet, var spændte på den noget anderledes opgave. Det er jo ikke hver dag en storkeredeopsætning er på programmet.

 
Redestativet fra 2000 der først skulle nedtages

 
 

Under overværelse af pressefotografer og de mange unge mennesker, som Godsforvalter Søren Frederiksen havde inviteret med indenfor på godset, gik det store arbejde i gang. Ikke blot skulle en ny rede op, men det gamle redestativ fra 2000 skulle nedtages. Og det viste sig, at det ikke var en helt nem opgave. Lærer på Gødvad Efterskole Niels Munksgaard, havde ellers store forventninger til at det nok skulle gå hurtigt med at få det gamle redestativ ned. Men han havde gjort regning uden vært;

 Skruerne som holdt redestativet var simpelt hen rustet fast, og der måtte både vinkelsliber og koben og mukkert til at få det løs”, stønnede en svedende Niels Munksgaard, da han kom ned fra den første del af missionen.  Men af kom stativet efter en times hårdt arbejde.
 

I mellemtiden havde Godsforvalter Søren Frederiksen sørget for at ingen kom til at tørste. Han var nemlig kørt en tur til købmanden for at købe sodavand til både de unge mennesker, pressens folk og de hårdtarbejdende storkefolk.
 
Søren Frederiksen hurtig på tasterne
Arbejdet med at få den nye storkerede opsat gik nemmere og helt planmæssigt. Storkereden var dog også designet præcis så den passede på skorstenen. Og efter en time, kunne der klappes i hænderne – og sveden tørres af panden. Schackenborg havde fået et nyt storkehjem.
 
Selvom Prins Joachim ikke var i Møgeltønder denne dag, da han var på rejse i Mozambique, sørgede Søren Frederiksen dog hurtigt for at Prinsen fik et billede af reden. Han tog ganske enkelt et billede med sin mobiltelefon, og sendte det fluks til Mozambique. Så ved Prins Joachim hvad der venter ham når han og Marie kommer til Schackenborg.
 
Den nye storkerede - helt klar til indflytning!
 
 
Storkene.dk og Gødvad Efterskoles team kan tørre sveden af panden efter endt
arbejde.
  

Mange storke syd for grænsen

Tilbage er der nu bare at håbe på at storken lægger vejen. Og det er slet ikke umuligt, for lige syd for grænsen er storkebestanden i fremgang. I år lader det til, at antallet af ynglende storkepar overstiger sidste års bestand. Og det er jo her en storkebestand i det syd- og sønderjyske skal rekrutteres fra. Hvornår det sker vides naturligvis ikke, men hvis udviklingen fortsætter i Nordtyskland, kan det gå hurtigere end vi tror. Netop Schackenborg ligger blot 5 km. fra grænsen, så det er ikke usandsynligt, at den slår sig ned her.

 

Næste rede der skal op i området, er på gården Solvig, som hører under Schackenborg. Solvig ligger ideelt for et storkepar, for føden kan hentes i ådalen, som ligger lige uden for døren. Denne rede skal op i juni måned.

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex