Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Temadag om storken

Storkene.dk arrangerer udstilling om storken på Barresøgård i Lynge

 
Opdateret den 26. maj 2008
 

Barresøgård slår dørene op

Den populære besøgsbondegård i Nordsjælland, Barresøgård i Lynge, inviterer nu indenfor til en interessant udstilling om den hvide stork.

 

Det er faktisk sådan, at  der den første søndag i hver måned er åbent hus hos gårdejer og bestyrelsesmedlem i Storkene.dk, Lars Juel Sørensen. Her fremviser han gårdens køer, grise, får og heste. Dette har Lars gjort i flere år og rigtig mange har nydt godt af familiens gæstfrihed, og kommer tilbage igen og igen.

 

Søndag den 1. juni bliver temaet "den hvide stork", som for bare 50 år siden var en fast ingrediens i det nordsjællandske landskab. Det var her fuglen holdt ud længst tid på Sjælland, og var her lige til starten af 70erne, hvor den sidste stork holdt til på Ny Harløse Mejeri ved Hillerød.
 
Gården "Storkedal"  i Lynge havde tidligere en beboet storkerede. Her
ses redens unger i 1948.
 
 
Den legendariske storkeentusiast Halfdan Lange ringmærker storkeunger. Se den originale
stige på udstillingen!
 
 
PÅ denne storketemadag vil der være mulighed for at se film om storken, historiske og nutidige billeder af storken, en ”udstoppet” storkefamilie med storkeæg og unger, samt storkegylp indsamlet af den navnkundige storkekspert Halfdan Lange (1898-1955), datidens svar på Hans Skov. For dem som ikke lige ved det, er storkegylp opgylpede rester af fødeemner, såsom knogler, insektvinger m.m., som fuglen ikke kan fordøje. Derudover har man mulighed at se den originale stige han han brugte til ringmærkningen. Det specielle ved stigen var, at den kunne klappes helt sammen så den passede på hans cykel!
 
Såfremt nogen ligger inde med historier om storken, historiske billeder eller andet materiale om storken, vil vi meget gerne høre fra jer. Dette vil nemlig meget vel kunne indgå i vores udstilling.
 
Storkeunger i reden kan opleves på udstillingen

 

Udover Lars Juel Sørensen, vil det være muligt at møde formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen, som gerne stiller op til en ”storkesnak”.

 

Det er dog ikke bare storke man har mulighed for at se denne dag på Barresøgård. Selvfølgelig er der adgang til gårdens dyrestalde, ligesom man har mulighed for at se og kæle med grisen Rosa, som er en rigtig drillepind.
 
Der vil ligeledes være muligt at erhverve sig en storkerede. Vi har nemlig lige modtaget en ny kollektion af redestativer fra vor samarbejdspartner Gødvad Efterskole. Disse kan erhverves til en god pris - med hot-line til Storkene.dk!
 
 
Rosa, den kække gris, optræder dagligt på Barresøgård.
 
Vel mødt den 1. juni
Der er åbent hus søndag den 1. juni fra kl. 10 – 15. Entreen, som er 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, inkluderer økologisk kaffe/the/saft og friskbagt brød og kage. Og så har Lars Juel i dagens anledning komponeret et ”storke-medley”, bestående af en sammenskrivning af alle de sange hvori storken optræder.
 
Adressen på Barresøgård er:
Slangerupvej 29
3540 Lynge
 
 
 
 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex