Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkepars byggeprojekt i Gundsølille færdigt

En ny kuld storkeunger ser i starten maj dagens lys i en nybygget storkerede i Gundsølille

Lagt på Storkene.dk den 8. april 2008
 
 

Byggeprojekt i modvind

Storkeparret Ida og Emils redebyggeri Gundsølille er endelig færdigt. Byggeprojektet, der blev startet i februar måned, da vinteren bød på tidligt forårsvejr, har undervejs været i voldsom modvind.

 

Da den gamle storkerede blev taget ned i efteråret 2007  og erstattet af en ny færdig rede på en mast ved siden af den skorsten hvor storkene byggede rede i marts 2007, var forhåbningen at storkeparret ville bosætte sig i den nye rede. Men storkeparret ville det anderledes, og havde ikke til sinde at lade sig nøjes med en almindelig storkerede bygget af mennesker. De ville have deres selvbyggede rede på ”deres egen” skorsten og begyndte derfor igen deres byggeri på gartneriets skorsten.

 

I marts måned satte en voldsom storm ind, og storkereden viste sig ikke at kunne stå for vinden, da den blæste ned. Storkeparret gav dog ikke op, og gik derfor i gang igen med deres forehavende. Og i slutningen af marts var reden så indflytningsklar.

 

Æg i reden

Ind imellem arbejdet på byggeprojektet, havde storkeparret dog også overskud til andet et blot at arbejde. Jens Andersen, som ejer gartneriet siger, at storkene parrede sig gentagne gange i løbet af de sidste par uger af marts. Og i starten af april blev det første æg så lagt, og en ny generation af storke fra storkeparret Ida og Emil er derfor undervejs igen. Det forventes at storkeunger kommer til verden i starten af maj måned. Storkeparret har siden 2004, hvor de ynglede første gang på Sjælland, produceret ikke færre end 15 unger.
 
En stolt stork nyder dagen på sin nye rede. Fotoet er taget den 3. april.
(Foto: Lone Bidstrup)
 

Flere storke på Sjælland

For tiden skal storkeparret ikke dele den føde de finder på engene i området med andre storke. De er nemlig endnu alene. Men i Nordsjælland opholder der sig for tiden en enlig stork, som bl.a. har opholdt sig på Frederiksborg Slot. Og ikke langt fra Gundsølille har 2 storke ligeledes opholdt sig et par dage. Om det er storke på vej mod Værebro Ådal vides endnu ikke, men det er nok tvivlsomt, da de så formentlig allerede var at finde her.

 

Jylland byder også på en del enlige storke, og reden i Brøns i Sønderjylland har endda haft besøg af en stork i kort tid.

 

I den forgange weekend er hele 5 storkereder i Ribe blevet istandsat af Hans Skov. Ligeledes fik han istandsat den flotte gamle storkerede i Vegger. Her var det ubefrugtede æg den enlige hunstork lagde sidste sommer stadig i reden. Sammen med storkegylp, blev ægget indsamlet og vil nu blive indleveret på Naturhistorisk Museum. Storkereden i Vegger har nu en højde på 85 cm, hvilket er ganske imponerende.

 

De fleste storke ankommer til Danmark fra midten af april måned. Dog er storke noget afhængige af godt trækvejr.

 

 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex