Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Schackenborg får storkerede

Storkereden på Schackenborg Gods genetableres af Storkene.dk i samarbejde med Gødvad Efterskole

 
 
 
 

Lagt på Storkene.dk den 22. marts 2008

  

 

Storkene.dk vil hjælpe storken tilbage til Schackenborg

Den 24. maj står det kongelige bryllup mellem Prins Joachim og hans udkårne Marie Cavallier i Møgeltønder Kirke.

 

Men inden da skal brudeparrets hjem Schackenborg Gods, have genetableret den storkerede, der i mange år har prydet en af skorstenene på godset.  Den nuværende rede er faldefærdig, og har ikke længere den store tiltrækningskraft på storke. Sidst der var storke på besøg i reden var i 2000, og ikke siden i slutningen af 1970`erne har der ynglet storke på Schackenborg. Derfor har Storkene.dk besluttet at donere en storkerede til Schackenborg i forbindelse med brylluppet.

 
 
Schackenborg Gods
 
 
Formand for Storkene.dk Jess Frederiksen siger; ”Storkereden vil blive designet helt specielt til Schackenborg af Gødvad Efterskole, som Storkene.dk bruger som leverandør af storkereder. De unge på efterskolen syntes det er vældig skægt at lave storkereder, og er meget glade for at deres kreationer kan bruges til et godt formål”.
 
"Der er så mange gode opgaver og undervisning i produktionen af redestativerne", udtaler Niels Munksgård som er underviser på skolen og fortsætter;  "Vi er jo en skole for bogligt svage elever, så det at være med til at lave sådan en opgave, hvor alle elever på et eller andet tidspunkt i løbet af deres skoleår er med til at fremstille et produkt, er bare sagen. En elev, som er helt vild med at køre traktor, sagde at det at lave storkereder var lige så sjovt som at køre traktor! Det er store ord fra hans mund"
 
 
En stolt elev fra Gødvad Efterskole er igang med at konstruere en
storkerede.
 
 
I 2007 leverede Gødvad Efterskole en storkerede til Storkene.dk. Reden blev opsat på et mindre gods ved Veksø på Sjælland midt i juli måned. Og efter blot et par uger var der et storkepar på reden. Så at storkene kan lide de unges storkereder er der ingen tvivl om.
 

Storkepar på nyopsat rede i Veksø i juli 2007

 
 

Storken – storleverandør af babyer

Storken er en af de kendteste og mest profilerede fugle i sagn. Bedst kendt er dog sagnet om storken som storleverandør af babyer. Der findes utallige beretninger om, at når storken har været forbi, ja så blev konen gravid. Om det nu altid er storken der har haft en finger med i spillet, vil vi her på Storkene.dk ikke komme nærmere ind på. Men givet er det, at storken er det helt store symbol på fertilitet. Så hvem ved, måske storkereden kan være det første skridt i vejen mod nye småfolk i den kongelige familie.
 

Storkedame med en ny leverance.

 

Storkereden på Schackenborg forventes opsat sidst i april måned, netop som de fleste storke ankommer til Nordeuropa.

 

Storken får sin egen dag

Opsætningen af storkereden på Schackenborg, vil Storkene.dk bruge som markeringen for indførslen af en Storkens Dag.

 

Storken var indtil for 40 år siden det nationale symbol på Danmark. Derfor vil Storkene.dk indføre en dag i april måned og hvert pr højtideligholde dagen.

 

Dagen vil blive brugt til dels at minde om, at storken for ganske få år siden var en helt almindelig fugl i Danmark. Den fandtes i næsten enhver landsby og var landmandens tro følgesvend", udtaler Jess Frederiksen og fortsætter "I dag er den en sjælden, men kærkommen gæst. Dels vil vi bruge dagen til at ”slå et slag for storken”. Det nytter ikke noget at lægge sig fladt ned og bare konstatere, at det var så det. Storkene.dk vil gøre alt hvad der står i vores magt, for at få flere storke til Danmark. I forbindelse med den naturgenopretning der trods alt foregår i Danmark, vil storken få forbedret vilkårene for at finde føde, og dermed for at kunne eksistere i Danmark”.

 

Jess Frederiksen mener i øvrigt, at netop i Sønderjylland skal stammen til en ny bestand af hvid stork rekrutteres fra den stabile bestand storkebestand i Slesvig, hvor der yngler 250 par storke. Men realistisk set, vil det tage mange år før en stabil storkebestand vil være at finde i Sønderjylland.

 

På Sjælland skal storke til en ny storkebestand hentes fra Polen og det østlige tyskland samt fra, samt fra storke stammende fra trækkende storken fra det skånske storkeprojekt. Og dette er allerede ved at ske i disse år, hvor mange storke holder til nord og vest for København, og hvor et storkepar yngler fast. Sidste år var der 2 par storke i dette område vest for København og mange enlige fugle.

 

Jeg tror bestemt dette kunne varsle en ny epoke for den hvide stork på Sjælland”, siger Jess Frederiksen.

 

Storkens Dag vil være en årligt tilbagevende begivenhed i april måned.

 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex