Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Forårsrengøring i storkereden

Med marts måned kommer også tiden for klargøring af storkerederne

 
 
Lagt på Storkene.dk den 2. marts 2008

 

 

Foråret er kommet

Selv om man ikke lige kan mærke det, er marts måned den første officielle forårsmåned. Dette til trods, kan vi dog sagtens opleve kedelige dage med slud og sne, når vinteren gør sig sine sidste krampetrækninger. Denne vinter går dog over i historien som en af de mest snefattige vintre, så vi skal næppe regne med store snestorme her i marts måned.

 

Med foråret kommer også vore trækfugle tilbage. Viben, stæren og sanglærken kom allerede i starten af februar, hvilket er ganske tidligt. Tranen er også begyndt at komme tilbage til dens danske ynglepladser på Bornholm og i Nordjylland. I denne uge blev også den første stork set ved Kerteminde, og landsvalen er spottet allerede i midten af februar. Disse svaler har dog sandsynligvis overvintret i en stald.

 

Men vi skal hen i april før de store flokke af trækfugle ankommer.  Og i midten af april kommer så den hvide stork, som sammen med landsvalen er en af de klassiske danske forårsbebudere.

 

Frist storken med et indflytningsklart hjem

Det er dog allerede her i starten og midten af marts, man skal til at tænke på at klargøre de eksisterende storkereder, eller sætte nye redestativer op. De gamle storkereder gror ofte til eller mister fyldet efter nogle år. Derfor er det vigtigt at få sat dem i stand, så de fremtræder indbydende såfremt storken kommer forbi i løbet af foråret.

 

Opsætning af en storkerede gør det ikke alene, men det er med til at hjælpe storken på vej. Såfremt der er en færdig storkerede at slå sig ned i, er der jo ingen grund til at gå i gang med at bygge sin egen, og et storkepar som kommer tilfældigt forbi, kan gå i gang med at yngle med det samme” udtaler formand for Storkene.dk Jess Frederiksen”.

 

Jess Frederiksen mener helt klart at det nytter. Det så man eksempler på i 2007, hvor en nyopsat og en nyrestaureret rede ved Værebro Ådal, havde besøg af storkene flere gange i løbet af sommeren. Også i Husby ved Holstebro slog et storkepar sig kortvarigt ned på en storkerede og parrede sig, dog uden der kom mere ud af det.

 

Der er dog flere ting at tage højde, hvis man går og overvejer at få en storkerede op. Hvis ikke det bliver gjort på den rigtige måde, eller på det rigtige sted, kan det være fuldstændig nyttesløst.

 

  • Fourageringsmuligheder

En stork, og ikke mindst et storkepar skal have tilgang til rigelig føde, som findes på sjappede og plejede enge. Er kornmarker det eneste storken har udsigt til, nytter ikke storkerede intet, for på en kornmark findes der kun føde i begrænset mængde, og her er føden utilgængelig for storken. Padder udgør et af de vigtigste fødeemner for storken på vore breddegrader. Muldvarpe, mosegrise, mus, fisk, snegle og mindre vandinsekter er dog også på menukortet.

  •  Placering

Placeringen af storkereden er også ganske vigtig. Det nytter ikke at placere en rede skjult bag træer eller bygninger. Storkereden skal placeres, således at storken kan flyve frit og uhindret til reden. Storke foretrækker reder der ligger højt, med god udsigt over landskabet.

 

Placering kan foregå på en telefonmast (højde 8-9 mtr.), eller på et stynet træ, tagryg, nedlagt skorsten (ikke mere end 13 mtr.)

 

Kirker har gennem tiderne være foretrukket af storken i Danmark. Det forhold, at kirker oftest ligger højt placeret på en bakke, har nok været medvirkende til, at de har slået sig ned der. Kirker udgør derfor stadig en god mulighed for en placering af en storkerede.

 

Desværre tror mange, at man ved at sætte en storkeattrap i reden kan lokke andre storke til. Desværre forholder stik modsat. Skulle en stork komme forbi og se reden, vil den tro at den allerede er besat og begive sig videre.

 

Meget mere nyttig information om storkereder og gode placeringer findes her

 

Storkene.dk hjælper dig på vej

Det kan ofte være besværligt at starte helt fra bunden af med at svejse et redestativ sammen. Hvor stort skal det være? Hvordan skal det gøres? Der er mange spørgsmål.

 

Her på Storkene.dk vil vi gerne hjælpe dig på vej med at hjælpe storken. Det gør vi ved at tilbyde redestativer til en meget fordelagtig pris.

 

Rederne er lavet i kraftigt jerntråd, og leveres fix og færdige, både til montering på mast og tag/skorsten.

 

Så lidt koster det:

 

Galvaniserede redestativer

Kr. 1300,00

(medlemspris kr. 1200,00)

 

Ugalvaniserede redestativer

Kr. 900,00

(medlemspris kr. 830,00)

 
 
 
Ugalvaniseret stativ.
 
Galvaniseret stativ til montering på mast
 
Priserne er inklusive moms, men eksklusive fragt.

 

For henvendelse med spørgsmål eller ved køb, kontakt da venligst:

 

 

Lars Juel Sørensen

Barresøgård

Slangerupvej 29

3540 Lynge

Tlf. 48189214

 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex