Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Overvintrende stork i Hvedstrup

Hjælp os med at give den et navn

Lagt på Storkene.dk den 23. november 2007
 
Overvintrende stork

En hun-stork, som er udruget i Hvedstrup i 2004, har besluttet sig for at overvintre i Danmark sammen med sine forældre, storkeparret Ida og Emil.

 

Storken har ellers, siden den forlod reden i 2004, ikke været i Hvedstrup, og har i de foregående vintre, opholdt sig under varmere himmelstrøg. Storken ankom i midten af maj til Sjælland, og har været i omegnen af Veksø, Østrup og Hvedstrup lige siden. Desværre har den valgt at blive ved sine forældre i Danmark, modsat dens 14 søskende, som alle er trukket bort, som det sig hør og bør når efteråret kommer.

 

Storken kan nu dagligt ses i og omkring Hvedstrup, hvor den for det meste opholder sig sammen med sine forældre, som helt savner evnen til at trække sydpå om vinteren. Alle 3 storke bliver dog dagligt fodret, så de kommer under ingen omstændigheder til at sulte. Selvsamme hun-stork er i øvrigt kønsmoden i 2008, så muligheden for, at Gundsø/Veksø eller et andet sted i området, får ”par nr. 2” til næste ynglesæson, er ganske stor.

 
I øvrigt var det denne stork, der i foråret 2005 stødte ind i nogle elledninger i det østlige Frankrig, hvorefter den i pleje i et stykke tid. Efter den var kommet sig, blev den genudsat senere i 2005, og overvintrede i området ved Rhone floden, lidt nord for Rhone deltaet i Sydfrankrig.
 
 
Storkeunger i 2004 øver sig i flyvningens kunst. Det er en af de
storke, der nu er tilbage i Hvedstrup (Foto: Karina Christensen)
 

Navn til storken

I den forgangne sommer blev de 3 flyvefærdige storkeunger fra Gundsølille navngivet i samarbejde med Dagbladet/Frederiksborg Amtsavis.  Her på Storkene.dk, syntes vi også, at den overvintrende stork skal have et navn, og indbyder nu dig til at være med til at navngive den.

 

Opgaven var i sommers, at finde navne, der på en eller anden måde havde relation til Roskildeegnen. Det kom der mange gode forslag ud af, så der var nok af navne at vælge imellem. Men storkene fik som bekendt navnene, Roar, Margrethe og Helge. Denne gang sætter vi dog ingen begrænsninger i valg af navn, så der er frit slag på alle hylder, blot skal det naturligvis være et pigenavn. Den heldige vinder vil blive belønnet med en friplads på turen til Slesvig i maj måned 2008. Send dit forslag, med begrundelse af dit valg, til os senest den 10. januar på: storkenavngivning@nypost.dk - husk at angive, navn adresse og din mail adresse.

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex