Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Den første storkerede opsat i Veksø

Veksø Slot fik sin storkerede på taget – og storkene gik bare 200 meter fra ejendommen

 

 
Lagt på Storkene.dk den 24. juli  2007
 

Storkerede til Veksø Slot

Det er desværre sådan, at næsten hver dag byder på regn denne sommer. Og tirsdag den 24. juli var da heller ingen undtagelse. Næsten tværtimod fristes man til at sige. For netop denne dag skulle Veksø have deres første storkerede opsat. Og det er jo alt andet lige lidt sjovere når solen skinner og fuglene synger. Men sådan skulle det ikke være.

 

Præcis kl. 12.00 ankom ”storkeredeteamet” fra Storkene.dk, Lars Juel Sørensen, Casper Martinussen og Jess Frederiksen, til Veksø Slot, med den flotte storkerede, som allerede var flettet færdigt,  på en trailer. Kennet Kint Pedersen fra Egedal Kommune havde opstillet en 21 meters lift nedenfor ejendommen, som gjorde det muligt at nå op på toppen af den ene skorsten, hvor storkereden skulle placeres.

 

Og efter liften havde taget Casper Martinussen op til skorstenen, hvor han skulle placeres, behændigt spændt fast med sikkerhedsline, lukkede regnguderne ellers op for sluserne. Derfor blev arbejdet med at montere røret, hvorpå redestativet skulle monteres,  lettere besværliggjort af den voldsomme regn. Men da røret endelig var gjort fast, gik der ikke længe før redestativet blev spændt fast på røret, og redefyldet, som består af sphagnum og halm eller hø, blev lagt i reden. Veksø Slot havde fået sin storkerede.
 
 
Casper Martinussen balancerer her på taget af Veksø Slot.
(Foto: Jess Frederiksen)
 
Storkene venter stadig

Grunden til alt postyret er jo netop de storke, som har huseret i området i 3 måneder. På vej til Veksø med liften, observerede Kennet Kint Pedersen fra Egedal Kommune, 2 storke gå ikke langt fra Veksø Slot.

 

Vi har hele tiden ment, at der var tale om et par og en enlig stork. Men der er måske i virkeligheden tale om hele to storkepar. For det par, som er observeret i Veksø i maj og juni måned,  opholder sig i disse dage i Skåne ved Hemmastorp Mølla. Dette ved vi med sikkerhed, da storkenes ringe er blevet aflæst både i Veksø i juni og i Skåne midt i juli. Og da man kan konstatere, at der stadig går 2 storke i Veksø, må man antage, at dette er et andet ungt storkepar.

 

Derfor tegner det lovende for Egedal Kommune, som mulig indehaver af Danmarks næste ynglende storkepar.
 
 
Veksø Slot efter reden er færdigmonteret på den ene skorsten.
(Foto: Jess Frederiksen)
 

 

Vegger holder stand                                               

I Vegger holder den enlige hunstork stadig til helt alene på smedens gamle skorsten. I modsætning til sidste år, stødte der i år ikke en mage til. I Solkær Enge ved Kolding, har der i længere tid opholdt sig op til 4 storke. Solkær Enge blev genoprettet i 2004, efter at have været drevet som almindelig landbrugsjord i 80 år, og danner et godt grundlag for storke. Området omfatter 180 hektar våd eng og mose. Jan Fyhn fra Kolding, som har holdt øje med storkene i gennem længere tid, fortæller at området vrimler med frøer og andet storkeføde. Derfor er dette et sted, som Storkene.dk påtænker at opsætte storkereder i den nærmeste fremtid.
 
 
Solkær Enge, hvor storkene har slået sig ned.
(Foto: Kolding Kommune)

 

På Fyn holder den stork, som første gang blev observeret i maj, stadig til. Det er ellers mange år siden Fyn sidst havde en fast stork på reden. Vi skal helt tilbage til 1966 hvor den sidste beboede storkerede blev forladt. Det bliver meget spændende at se om denne stork vender tilbage næste år, gerne med en mage. Storkereden som blev hastig opsat, egner sig dog ikke som ynglested for et storkepar. Dertil er redestativet alt for vakkelvorn.
 
Storken ses her på den hurtigt opsatte rede i Nr. Broby på Fyn.
(Foto: Hans Skov)

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex