Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Veksø får sin første storkerede

Storkerede etableres på Veksø Slot

 

 

Lagt på Storkene.dk den 1. juli 2007

 

 

Den første storkerede i Veksø

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da Jess Frederiksen søndag den 1. juli tog ejendommen Veksø Slot ved Stenløse i besigtigelse. Ejeren af ejendommen, havde på baggrund af vores efterlysning af egnede steder til opsætning af storkereder, kontaktet Storkene.dk for at få vejledning til placeringen og for at få vores mening området nu kunne brødføde en storkefamilie.

 

Veksø Slot ligger ved Hovevej mellem Veksø og Hove. Bygningen er opført under 1. verdenskrig. Huset er ret beset ikke et slot, men har fået navnet, da man syntes, det mindede om Marselisborg Slot. Huset fungerede fra 1930'erne og 30 år frem som plejehjem for patienter fra Sct. Hans Hospital i Roskilde.

 

I dag er Veksø Slot beboet af Ole Kirkegaard, som fortæller at han er meget glad for at bo i ejendommen, ikke mindst på grund af udsigten til den store Værebro Ådal, som i år ofte har haft besøg af storke.

 

Frøer er der nok af udtaler Ole. Endda så mange, at de af og til kryber ind i kælderen for at overvintre. Værebro Ådal er lige nu ekstraordinært oversvømmet efter den sidste uges voldsomme regnskyl, og det er jo noget både frøer og storke kan lide. Ole Kierkegaard fortæller, at landbrugsformen i området bliver mere og mere økologisk og hvor der tidligere var konventionelle marker, er der i dag mange steder hestefolde og græssende kvæg.

 
 
Veksø Slot, hvor storkereden etableres på toppen af en af de to skorstene.
 
 

Efter endt rundvisning kunne Jess Frederiksen bare konstatere, at dette var et rigtig godt sted for en storkefamilie. De fleste betingelser for at storkene kan trives er til stede. Nemlig:

 

·          Gode tilflyvningsforhold

·          God beliggenhed med glimrende udsigt over området

·          Gode fødemuligheder ganske tæt på reden

 

Og med et eksemplar af Hans Skovs bog; Storken, en natur- og kulturhistorie, doneret af Storkene.dk, kan Ole Kierkegaard nu blot vente på at storkereden kommer op i løbet af efteråret. Og så i øvrigt vente spændt til næste forår, når storkene forhåbentlig vender tilbage til området.

 

I øvrigt er storkereden på Veksø Slot blot den første af en række i området. Storkene.dk planlægger at opsætte 3 storkereder i omegnen af Veksø. I Østrup ved Gundsømagle Sø findes der 2 reder, hvoraf den ene er restaureret i år og er indflytningsklar. Begge har dog haft besøg af overnattende storke i maj og juni måned.
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex