Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storke i Veksø

2-3 storke har opholdt sig en måned i Veksø

 
 
Lagt på Storkene.dk den 9. juni  2007

 

 

Storke i lygtepælene

Trafikpropper og trafikuheld er de håndgribelige beviser på at storke er "hot stuff" for de bilister,  der hver morgen og aften passerer forbi T-krydset ved Hovevejen og Frederikssundsvejen i Veksø, vest for København. For det er svært at holde koncentrationen, når man både skal holde øje med storkene i lygtepælene og de andre trafikanter.

 

I ca. 1 måned har 2-3 storke opholdt sig i området af Veksø, hvor de næsten hver aften går til rast i lygtepælene. Og ikke nok med de går til rast, der har endog været tale om at storkene har parret sig over Frederikssundsvejen. I dagtimerne er de observeret forskellige steder i området fouragerende på enge og marker, primært i Hove- og Værebro ådale.
 
Den ene af storkene er her fotograferet den 8. juni.
(Foto: Karina Christensen)
 
Det lader til, at storkene har taget dette sted til sig, og det er ikke usandsynligt, at Veksø indenfor de næste par år kan have et storkepar med unger. Derfor vil storkene.dk arbejde på, at der bliver opsat en eller flere storkereder i området. Og oplagte idylliske steder til opsætning af storkereder findes der nok af, selv om storkeparret tilsyneladende lader sig friste af et sted med megen trafik. Derfor vil vi gerne opfordre folk med landbrugsejendomme i området til at henvende sig til storkene.dk, hvis de ønsker hjælp til etablering af en storkerede.

 

Store unger i Gundsølille

I Gundsølille er de 3 storkeunger nu blevet så store, at man på lang afstand kan se dem i reden. De er nu så småt begyndt at stå i reden og baske lidt med vingerne, og er i øvrigt sunde og raske. Og forældrene tør nu godt lade ungerne være alene hjemme, da de nu har en størrelse som gør, at de ikke er et let bytte for en evt. rovfugl. Den ene stork er dog ikke længere væk, end den kan komme til hurtig undsætning hvis det skulle blive nødvendligt. Alligevel har storkene.dk fået overført de fisk der var tilsigtet storkene i Rudbøl  til Sjælland, hvor fiskene vil blive brugt i det tilfælde det skulle vise sig, at der er brug for ekstra mad til storkene. Indtil nu har ungerne dog klaret sig fint med den føde området har budt på.
 
En af storkeungerne holder et vågent øje til far - man ved jo aldrig om
der skulle komme lidt godbidder!
(Foto: Karina Christensen)

 

Så alt tyder på, at de 3 nye storkeunger fra Danmarks eneste ynglende storkepar, skal ringmærkes som planlagt den 20. juni kl. 13.00.

 

I det øvrige Danmark er situationen mere eller mindre uændret i forhold til sidste måned. Der er forholdsvis mange storkeobservationer, dog flest i det østlige Danmark. Trenden fra sidste år med mange storkeobservationer er således blevet fulgt op i år, dog med den ændring, at der i år har været meget få svenske storke på Sjælland. Den største samlede observation blev dog gjort ved Horsens, hvor Hans Skov har rapporteret om hele 7 storke rastende på en mark.

 

 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex