Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeunge omkommet

Storkeunge faldt ud af reden ved Gundsømagle Sø

 

 

Lagt på Storkene.dk den 25. maj 2007

 

 

Næppe fødemangel

En af storkeungerne fra storkereden på skorstenen ved Gundsømagle Sø, blev torsdag den 24. maj fundet død nedenfor reden. Beskeden indløb til Storkene.dkfra en bedrøvet ejer af den ejendom hvor storkeparret yngler.
 
Tilsyneladende var storkeungen i fin foderstand. Derfor er der umiddelbart ikke noget der tyder at det skulle være fødemangel, der gjorde at forældrene smed ungen ud. Det sker ellers ikke sjældent, at storke hakker deres unger til døde eller bare smider dem ud af reden når de fornemmer at der ikke er føde nok til alle unger. Det skete sidste år i Rudbøl, hvor alle storkeunger omkom grundet fødemangel. Og i 2004 mistede flere storkeunger livet i Ribe af samme grund. Normalt falder storkeunger ikke ud af reden af sig selv. Det der kan være tale om i dette tilfælde er, at forældrene har fornemmet at ungen har fejlet et eller andet, og derfor kastet den ud. Det er barsk at se på – men der er nu engang naturens gang.
 
Hvor mange unger der er tilbage i reden vides naturligvis ikke, men der gættes på, er at der er 3 unger tilbage. Storkeungerne ringmærkes i øvrigt efter planen den 20. juni om eftermiddagen af Hans Skov.
 
Vagtskifte på storkereden. Hele dagen går med at finde føde til
de sultne unger. Dette foto er taget den 23. maj - dagen før
storkeungen mistede livet.
(Foto: Hans Skov)
 

Andre storkepar i området

Storkeparret der har etableret sig i Hvedstrup, havde sandsynligvis ikke indledt rugningen alligevel. Det skrev vi ellers her på siden i sidste uge. Derfor vil der ikke komme nogen unger fra det par i år. Det er dog fast på reden hver dag,  og overnatter på reden.
 
I Østrup, ligeledes ved Gundsømagle Sø, observerede Hans Skov og Jess Frederiksen onsdag den 23. maj, en stork som samlede redemateriale, dog uden det kunne ses hvor redematerialet blev fløjet hen. Men om aftenen sås en stork så gå til overnatning på reden der findes på en lade i Østrup. Så det er altså sandsynligt, at der findes endnu et storkepar, som dog heller ikke ruger i år. Den 16. og 17. maj sås en stork på reden på Østrupgård. Denne rede blev for nylig blev sat i stand.
 
Så selv om vi må "nøjes" med et ynglende storkepar i år, er det positive,  at alle tendenser til etablering af en mindre koloni af storke i  området Hove Ådal og ved Gundsømagle Sø,  er tilstede. Med 2-3 par i området som bliver sommeren over, er der stor sandsynlighed for, at storkene vender tilbage til næste år og yngler. For bare 5 år siden, havde ingen med forstand på storken,  troet at dette var en umulighed.
 
Synkroniseret pleje af fjerdragten på reden i Hvedstrup. Storkeparret ses
her fotograferet den 23. maj.
(Foto: Hans Skov)
 
 
 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex