Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeunge omkommet

Storkeunge faldt ud af reden ved Gundsømagle Sø

 

 

Lagt på Storkene.dk den 25. maj 2007

 

 

Næppe fødemangel

En af storkeungerne fra storkereden på skorstenen ved Gundsømagle Sø, blev torsdag den 24. maj fundet død nedenfor reden. Beskeden indløb til Storkene.dkfra en bedrøvet ejer af den ejendom hvor storkeparret yngler.
 
Tilsyneladende var storkeungen i fin foderstand. Derfor er der umiddelbart ikke noget der tyder at det skulle være fødemangel, der gjorde at forældrene smed ungen ud. Det sker ellers ikke sjældent, at storke hakker deres unger til døde eller bare smider dem ud af reden når de fornemmer at der ikke er føde nok til alle unger. Det skete sidste år i Rudbøl, hvor alle storkeunger omkom grundet fødemangel. Og i 2004 mistede flere storkeunger livet i Ribe af samme grund. Normalt falder storkeunger ikke ud af reden af sig selv. Det der kan være tale om i dette tilfælde er, at forældrene har fornemmet at ungen har fejlet et eller andet, og derfor kastet den ud. Det er barsk at se på – men der er nu engang naturens gang.
 
Hvor mange unger der er tilbage i reden vides naturligvis ikke, men der gættes på, er at der er 3 unger tilbage. Storkeungerne ringmærkes i øvrigt efter planen den 20. juni om eftermiddagen af Hans Skov.
 
Vagtskifte på storkereden. Hele dagen går med at finde føde til
de sultne unger. Dette foto er taget den 23. maj - dagen før
storkeungen mistede livet.
(Foto: Hans Skov)
 

Andre storkepar i området

Storkeparret der har etableret sig i Hvedstrup, havde sandsynligvis ikke indledt rugningen alligevel. Det skrev vi ellers her på siden i sidste uge. Derfor vil der ikke komme nogen unger fra det par i år. Det er dog fast på reden hver dag,  og overnatter på reden.
 
I Østrup, ligeledes ved Gundsømagle Sø, observerede Hans Skov og Jess Frederiksen onsdag den 23. maj, en stork som samlede redemateriale, dog uden det kunne ses hvor redematerialet blev fløjet hen. Men om aftenen sås en stork så gå til overnatning på reden der findes på en lade i Østrup. Så det er altså sandsynligt, at der findes endnu et storkepar, som dog heller ikke ruger i år. Den 16. og 17. maj sås en stork på reden på Østrupgård. Denne rede blev for nylig blev sat i stand.
 
Så selv om vi må "nøjes" med et ynglende storkepar i år, er det positive,  at alle tendenser til etablering af en mindre koloni af storke i  området Hove Ådal og ved Gundsømagle Sø,  er tilstede. Med 2-3 par i området som bliver sommeren over, er der stor sandsynlighed for, at storkene vender tilbage til næste år og yngler. For bare 5 år siden, havde ingen med forstand på storken,  troet at dette var en umulighed.
 
Synkroniseret pleje af fjerdragten på reden i Hvedstrup. Storkeparret ses
her fotograferet den 23. maj.
(Foto: Hans Skov)
 
 
 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex