Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie

Tom storkerede de næste 7 måneder 


Lagt på Storkene.dk den 21. august 2018


Succes for de danske storkepar

 

Siden april har mange storkeentusiaster dagligt fulgt med i livet hos den kameraovervågede storkefamilie i den lille Sønderjyske landsby Smedager, men sæsonen er nu forbi for i år, idet de 3 storkeunger og deres forældre tirsdag er draget mod syd.

 »Det er med en rigtig god mavefølelse vi nu kan sige farvel til storkefamilien. Det er nemlig mange år siden, at storkesæsonen er forløbet så godt. Vejret har godt nok været tørt, men tørken har trods alt bekommet storkeparret og deres unger langt bedre, end hvis det havde silet ned. Derfor kan vi i år sende årets storkeunger af sted med en bedre samvittighed end i eksempelvis 2017. Her blev kun en enkelt storkeunge flyvefærdig og den var bestemt ikke i topform, før den fløj mod Afrika« siger Jess Frederiksen der er formand for Storkene.dk.

Går alt vel, ser vi storkeparret igen i april 2019 mens det er langt mere usikkert, hvornår ungerne igen kommer tilbage – hvis de da overlever og bliver kønsmodne.

 »Det er de færreste storke, der klarer sig igennem de første par år af deres levetid. Storke er kønsmodne i deres tredje leveår, men kun maksimalt en fjerdedel af storkene bliver så gamle. Det er et trist faktum der skyldes, at de unge storke mangler erfaring og ikke undgår de mange farer der lurer på trækruten. Oftest er det højspændingsledninger der forårsager de unge storkes død. Også vindmøllevinge udgør en fare for trækfuglene« siger en trist Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.


Ingen hjemme i storkereden - turen er gået mod syd. (Screenshot TVSyd)Skånske storke over Sjælland

Ikke kun i Smedager er der opbrudsstemning hos storkene. Også i Gundsølille ved Roskilde, hvor det sjællandske storkepar yngler, er de fem ungstorke nu på meget lange daglige flyveture. Den ene af ungstorkene har allerede forladt reden. Og den kan meget vel være trukket bort sammen med nogle af de flokke af storke fra Skåne, der i disse dage har sat kursen mod syd. En tur der går via Sjælland og Lolland Falster. Det forventes, at mere end 100 storke vil passere over Danmark, og netop i disse dage, er de første mindre flokke set på Stevns.

»Storken er en flyver, der bevæger sig bedst i højtryksvejr, hvor den udnytter termikken til at komme hurtigt frem, uden at skulle bruge for mange kræfter og vingeslag. Netop de næste par dage vil være optimale til træk. Derfor håber vi, at de tilbageværende ungstorke fra Sjælland udnytter det gode vejr og - sammen med storkene fra Skåne - indleder trækket mod vinterkvarteret« siger Jess Frederiksen.


Mens der endnu var 5 storkeunger i reden i Gundsølille (Foto: Merete Carøe)


Årets ungeproduktion blev den bedste i hele 14 år, med i alt 8 flyvefærdige unger fra de blot to danske ynglende storkepar.

Tilbage i Danmark vil kun være det gamle storkepar, der overvintrer i Gundsølille, samt en gammel hanstork fra Skåne, der siden 2011 har overvintret i Veksø vest for København.
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex