Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Kig op – hobevis af storke er snart over os

Rekordmange storkeunger på vej på vingerne


 


Lagt på Storkene.dk den 22. juli 2018


Skånske ungstorke snart på vej

 

Om ganske få uger vil man kunne opleve et sandt virvar af storke over Danmark. Ikke mindst Sjælland og Lolland Falster vil formentlig få besøg af mere end 100 unge storke. Det sker, når årets produktion af storkeunger i Skåne, hvor man driver et succesfuldt opdrætsprojekt, i slutningen af juli måned går på vingerne og efter nogle dage vil sætte sig i bevægelse mod syd. Det er mere end 100 år siden, at der sidst var så mange storke i Skåne.

»Vi har i de sidste par år haft stor fornøjelse af de mange skånske storke, der lægger deres vej forbi os her i Danmark på deres vej til overvintringspladserne i Afrika og Spanien.  De vækker med sikkerhed opsigt, når de slår sig ned på marker og enge og hustage« siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen, der forventer mange henvendelser de kommende uger.

»Når folk ser storke i flokke på 50-100 individer, bliver de automatisk helt ud af jaketten og nærmest euforiske. Storken har altid vakt opmærksomhed og Storkene.dk får hver uge sommeren igennem henvendelser fra folk der har set en stork. Men de helt store flokke af storke, er virkelig bjergtagende og vil med sikkerhed få folk til telefonerne eller tasterne for at fortælle om deres oplevelse«.


Nogle af de mange storke på Orø i 2017 (Foto: Trine Warrer Juul)


Også mange danske storkeunger

Ikke kun i Skåne er der kommet mange storkeunger på vingerne. I Danmark er der kommet 8 unger fra de blot to ynglepar vi har. I Smedager i Sønderjylland, hvor der er 3 storkeunger (1 han og to hunner), er de første unger begyndt at flyve af reden i denne uge, mens de 5 unger (4 hunner og 1 han) i Gundsølille ved Roskilde tog deres første flyveture for 14 dage siden. Ikke siden 2004 er der kommet så mange storkeunger på vingerne.


De 5 storkeunger i Gundsølille poserer her på reden. (Foto: Merete Carøe)


»Er man i Gundsølille kan man rent faktisk i disse dage opleve hele 9 storke i luften i disse dage. Udover ungerne fra i år og deres forældre, slår en ung hunstork fra 2017 og dens makker, stadig deres folder omkring Gundsømagle Sø. Så leder man efter et udflugtssted er Gundsølille helt sikkert en mulighed« siger Jess Frederiksen.

I august eller september, vil storkeungerne i både Smedager og Gundsølille, flyve sydpå. Nogle vil vi se igen, men desværre omkommer op imod 2/3 af alle storkeunger på deres farefulde vej til og fra overvintringspladserne, inden de som 3-årige bliver kønsmodne og selv kan yngle.

Se storkene i Smedager her

STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex