Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeunger reddet fra uventet kant

Kunstvanding giver storkeunger livgivende mad 


Lagt på Storkene.dk den 27. maj 2018

 

Succes for Sønderjysk storkepar

Miraklernes tid var alligevel ikke forbi. Storkeeksperten Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk udtalte ellers for nylig, at det krævede et stort mirakel, hvis storkene skulle finde mad nok - på helt naturlig vis - til at holde liv i alle storkeungerne i Sønderjylland. Men storken har igen vist, at den er dygtig til at udnytte de muligheder landskabet byder på. Og Mogens Lange Petersen har på en måde fået ret. For storkeparret får faktisk hjælp fra helt uventet side – og selvom føden er naturlig, er den frembragt på kunstig vis.

»Den meget lange tørkeperiode er under normale omstændigheder dræbende for  ungerne hos de fugle, der lever af orme. Og det er netop orme, der er den altovervejende føde til en lille storkeunge de første 10 dage af dens liv. Tørken bevirker, at jorden har en betonagtig skorpe, som holder orme dybt nede i jorden. Men vi ser, at storkeparret har fundet et smuthul til ormene. De går ganske enkelt og finder føde på marker der kunstvandes. Her er jorden gennemblødt og ormene pibler frem og bliver til bytte for storkenes lange næb. De har i de seneste dage gylpet enorme klumper af orme op til deres unger, der uden kunstvandingen ville have haft endog meget svært ved at overleve« siger en overrasket og glad Mogens Lange Petersen til Storkene.dk

Mogens Lange Petersen vil bruge søndagen på at finde ud af præcis  hvor storkeparret har fundet "ormeåren".


Stor klump orme gylpes op til ungerne .

(Screenshot fra webcam)


Der var seks æg i reden, men  tre af æggene er tilsyneladende golde og dermed er der udsigt til, at de tre storkeunger ikke vil få flere søskende i reden.

»Kommer tre storkeunger på vingerne i sønderjyske Smedager, er det virkelig en succes. Storkeparret har kun en gang tidligere produceret tre flyvefærdige unger. Det var tilbage i 2014. Siden da, har ynglesuccesen været meget sparsom. Så jeg er indtil videre meget tilfreds med fremdriften hos storkeparret og deres unger. Men der er stadig lang vej til storkeungerne kan flyve af reden« siger Mogens Lange Petersen.


Opdateret 27-05 kl. 14.00

Klokken 12.00 kom en unge mere ud af et af de tre resterende æg i Smedager. Den er meget lille og vil have en stor udfordring med at tilkæmpe sig den nødvendige føde.Sjællandske storkeunger får ringe på den 1. juni

Også på Sjælland er det et godt storkeår. Her har storkeparret i Gundsølille ved Roskilde fire unger, der er klar til ringmærkning fredag den 1. juni.

»Det skal virkelig gå meget galt, hvis ikke de fire storkeunger skal overleve. Det eneste der muligvis kan gøre det af med dem, er meget langvarige og kolde regnskyl. Men om to uger vil ungerne være stærke nok til at kunne modstå regn og kulde. Til den tid er fjerdragten nemlig tilpas kraftig og kan derfor holde regn og kulde fra kroppen« siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.


To af de fire storkeunger og deres mor ses her i reden i Gundsølille (Foto: Merete Carøe)


I forbindelse med ringmærkningen istandsættes en storkerede til en af parrets unger fra 2017, der holder til omkring Gundsølille og Gundsømagle. Det er håbet, at den unge hunstork vil indtage reden og dermed få tilknytning til området.

Storkeparret kan besøges af interesserede den 16. juni, hvor der holdes foredrag ved reden. Læs mere om arrangementet her!

Flere billeder af storkeparret i Gundsølille og deres skønne unger taget af Merete Carøe kan ses her!STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex