Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeunger ved Gundsømagle Sø

Æggene er klækket i reden ved Gundsømagle Sø, og de stolte forældre har travlt igen!

 

 
 

Lagt på Storkene.dk den 13. maj 2007

 
Både Storkene.dk og storkeungerne så dagens lys 

Den 12. maj var dagen hvor Storkene.dk officielt så dagens lys. Og det blev symbolsk markeret med et nyt kuld storkeunger ved Gundsømagle Sø. Dermed vil storkeparret Ida og Emil nu få travlt med at finde føde, ikke blot til dem selv, men i lige så høj grad til deres nye unger. Det kræver nemlig sin ”stork”, at finde de store mængder føde en storkeunge har brug for, hvis den skal overleve.

 

Storkene sås ivrigt fouragerende på engene ved Østrup, hvor fødeudbuddet er stort. Ikke blot Ida og Emil finder deres føde i dette område, men også mange andre storke opholder sig nu der fast. Dette kunne nogle af den nye storkeforenings bestyrelsesmedlemmer ved selvsyn konstatere, da de efter generalforsamlingen, drog ud for at besigtige storkereden på skorstenen ved Gundsø. Op til 4 storke blev observeret, enten på engene, eller svævende i luften over Østrup, hvor de udnyttede termikken og hurtigt tog højde. En af storkene var uden ring, og en anden var med en aluminiumsring.

 

Svend Bjørn Keil, som er medstifter af Storkene.dk, fik foreviget storkene med hans nye kamera. Og det blev til ganske mange flotte billeder, som snart vil kunne ses her på siden.  Bl.a. fik han, et par gode billeder af Idas fodring af sit nye kuld unger.

 

Stor opgave venter storkemor- og far

De næste par uger vil vise, om Ida og Emil kan klare den krævende opgave med at fodre deres unger, samtidig med at reden skal forsvares mod indtrængende storke. Og så skal vejret altså helst arte sig, uden for meget regn, men heller ikke med for meget tørke. I den første tid består storkeungers føde primært af orme og mindre frøer og insekter. Orme er lettest tilgængelige i blød jord.  Men som vejrudsigten ser ud for den næste uge, skulle der ikke være de store problemer med at finde føde. Vejret bliver nemlig som en pose blandede bolcher, med både sol og regn, og ikke særlig koldt.

 

Vådområde forvandles til motorvej

Som vi tidligere har skrevet her på siden, er området omkring Gundsømagle Sø, velbesøgt af storke i år. Ikke mindst engene ved Østrup og nord herfor, kan betegnes som et kerneområde for storkenes fødesøgning. Området er kendetegnet ved våde enge og moser der afgræsses af kvæg, får og heste. Der er mange mindre hobbylandbrug, og må siges at kunne beskrives som et storkeklassisk landskab. Intet under at storkene bruger så meget tid i dette landskab.

 

Desværre er dette pragtfulde sted under overhængende trussel for at blive udraderet af det kommende motorvejsanlæg til Frederikssund. Det er nemlig planlagt til at skulle gå direkte igennem engene ved Østrup. Hvis det sker, vil moser og enge, forsvinde. Det samme vil frøer og insekter og herved vil storken ikke længere kunne søge føde her – desværre. Storkene vil da igen blive fortid i området her.  

 

Derfor kan vi kun opfordre til, at så mange så muligt, lægger vejen forbi Østrup, og er med til at dokumentere storkenes tilstedeværelse. Skriv antallet af storke ned, noter tidspunkt og tag gerne billeder af storkene. Storkene.dk vil nemlig ikke bare finde sig i, at man ødelægger dette sted med anlæg af en motorvej. Vi mener, at de forskellige naturbeskyttelsesforeninger, bør stå sammen for at hindre denne motorvej. Motorveje er der jo så rigeligt af i Danmark! Det samme kan man ikke sige om storke. Det er derfor ganske givet, en sag, som man i fremtiden kommer til at høre meget mere om her på denne side.

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex