Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken er landet på reden i Smedager

Hunstorken Annika er landet i hendes boligLagt på Storkene.dk den 9. april 2018


En lang flyvetur er endt godt – hunstorken Annika er landet

Ventetiden er endelig slut. Mandag eftermiddag landede den første stork på storkereden i den lille landsby Smedager i Sønderjylland. Det er igen hunstorken Annika, der er nået frem først. Det samme gjorde sig gældende i 2017, hvor Annika lande den 2. april.

Turen fra Afrika har været besværliggjort af ekstremt dårligt vejr på Balkan, der kostede storkene hårdt. Ikke blot blev de trækkende storke forsinket i flere dage. Det må også formodes, at en del storke har måttet lade live i den ekstreme kulde og voldsomme snefald, mens andre storke var så udmattede, at de lod sig samle op på jorden og kom i pleje i private hjem.Annika er netop landet på reden. (Foto: ©Storkene.dk/TV Syd)


Den mest spændende tid for storkefans står for døren

Nu er det så bare at vente på at magen Tommy dukker op. Der kan sagtens gå nogle uger. Tidligere har Annika brugt ventetiden på at lægge ubefrugtede æg, som dog bliver kasseret så snart hanstorken kommer og sørger for, at det næste hold æg bliver befrugtede.

For Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk, er tiden vi nu går ind i, den meste interessante på hele året.

»Det er en vanvittig spændende tid for os der kærer om storkene. En tid, som vi har ventet og forberedt os på i lang tid. Ikke nok er det spændende hvad der kommer til at ske i storkerederne i Smedager og i Gundsølille ved Roskilde. Noget andet vi her hos Storkene.dk også ser frem til er, om nogle af de mange andre storke der opholder sig i Danmark, finder sammen og danner par « siger Mogens Lange Petersen.

Fremgang i nabolandende

For storkebestanden er i fremgang i vores nabolande. Og Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk, håber, at denne fremgang nu langt om længe udmønter sig i flere storkepar på dansk grund.

»I både Tyskland (Slesvig Holsten), Holland og Sverige (Skåne) har storken i mange år oplevet en bestandsfremgang. Og da vi hvert år ser flere og flere enlige storke i Danmark, bør det kun være et spørgsmål om tid før flere storkepar bosætter sig i vores land. Der findes trods alt egnede steder til storke i Danmark, som kan brødføde et storkepar og dets unger. Og storkereder, det savnes der ikke « siger Jess Frederiksen.

Er man interesseret i at følge med i livet i storkereden i Smedager, kan man døgnet rundt følge storkeparret i Smedager på TVSYD.DK.

 
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex