Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Forårsvarmen har bragt storkeæg

Fire storkeæg passes og plejes i Gundsølille
Lagt på Storkene.dk den 7. april 2018


Et af de bedste og sikreste forårstegn

Mens vi stadig afventer ankomsten af storkeparret i Smedager i Sønderjylland, er der godt nyt fra Gundsølille ved Roskilde.  Forårsvarmen her ikke alene bragt forårsblomsterne, bierne og sommerfuglene frem.  I den 11 år gamle storkerede på toppen af gartneriskorstenen, er der nu æg.  Og det er vel et af de bedste tegn på forår man kan tænke sig.

»Vi var ret sikre på, at der var æg i storkereden. Storkeparret har parret sig mange gange igennem det sidste stykke tid og her i starten af april, plejer der at blive lagt æg« siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Men helt sikker kan man aldrig være, ligesom man heller ikke kender noget til antallet af æg. Derfor blev dronen sendt op for at tage billeder fra reden.

»Dronebillederne viser, at der ligger fire æg i den fint forede rede. Det er muligt, at der lægges et til to æg mere, men hvor mange unger der kommer der kommer på vingerne i juli måned, kommer helt an på vejret. For meget langvarig regn køler storkeungerne ned, mens for lidt regn, kan tørre jorden ud og dermed gøre det svært for forældrene at finde føde og medføre døde storkeunger« siger Jess FrederiksenÆggene passes og plejes af begge forældre (Foto: ©Storkene.dk)


Men inden storkeparret kommer så langt, skal der ruges på æggene i cirka 32 dage og der må derfor forventes storkeunger i starten af maj måned.

Sidste år havde vi ynglende storke i Smedager i Sønderjylland samt i Gundsølille ved Roskilde. Dertil kommer enlige bofaste storke i Bolderslev i Sønderjylland samt i Øby ved Viborg. Derudover havde Bonderøven på, alias Frank Erichsen på Djursland, et storkepar  på reden, der trods parringer og redebyggeri, var for unge til at yngle.

Se video af storkeparret her
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex