Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Flere storke er nu kommet – men ikke med foråret

Lagt på Storkene.dk den 15. marts 2018


Storke set flere steder i Danmark

Marts er vores første forårsmåned og normalt den måned, hvor de første varme solstråler rammer den våde og kolde jord. I år er dog en undtagelse, for der er ikke meget varme i luften.

Varme eller ikke varme, så er det dog forår.  Og derfor er mange af vores trækfugle, så småt ved at finde tilbage. Dette gør sig også gældende for storken. Siden weekenden er der set storke i hele landet og selv om det er koldt, så er det dog ikke længere så slemt, at de ikke kan klare sig.  Og der er intet unormalt i at se storke fra nu af. Storkene er kommet helt rettidigt.

Der er siden lørdag set storke på Djursland, i Sønderjylland, på Fyn og i Vallensbæk på Sjælland. Sidstnævnte stork blev observeret trækkende mod Sjælland parallelt med Storebæltsbroen lørdag, hvor den blev set af en overrasket bilist John Müller.


Storken er landet     (Foto: Merete Carøe, Storkene.dk)Intet bemærkelsesværdigt i storke i marts

På Djursland fik Anders Rasmussen onsdag både set og fotograferet en stork, der fouragerede på Grenå Enge vest for Grenå. Og netop på Djursland findes der en del redepladser til storkene. Sidste år havde ”Bonderøven”, alias Frank Erichsen, besøg af et storkepar på sin storkerede på Djursland.

»Fra starten af marts kommer de første storke normalt til Danmark. I første omgang er det de mange tusinde storke, der har tilbragt vinteren på nogle af de åbne lossepladser, som stadig findes i Spanien. Her lever de godt sammen med gribbe og andre ådselædere og lider absolut ingen nød. Der er rigeligt med både madaffald og ikke mindst mus og andet spiseligt kryb. Disse storke kalder man ”vesttrækkere”« siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk.

Storkene, der har overvintret i Spanien, får dog meget snart selskab af de storke - og dem er der stadig flest af - der har overvintret i Øst-og Sydafrika. Dem kalder man ”østtrækkere”. I skrivende stund er store flokke af trækkende storke på vej over Bosporus Strædet i Istanbul. De er fremme ved rederne i Europa om maksimalt to uger. Ankomsten afhænger dog meget af vejret, da storken en afhængig af højtryksvejr. Inden de ankommer til Tyrkiet, har storkene dog passeret Libanon, hvor man praktiserer jagt på storke. Denne ulovlige jagt, koster hvert år flere tusinde storke livet. 

 

Se storken ankomme til Smedager

Storkeparret Annika og Tommy i Smedager hører til kategorien ”østtrækkere” og forventes derfor at ankomme til den berømte rede i Sønderjylland omkring den 1. april.  Reden i Smedager er netop blevet istandsat og står derfor indflytningsklar til parret. Alle kan følge ankomsten direkte på skærmen, da Storkene.dk siden 2014, i samarbejde med TV-Syd, har kameraovervåget reden. Fra ankomsten i starten af april og helt frem til afrejsen i september, kan vi derfor byde på et familiedrama i naturen.


Hunstorken Annika i Smedager netop landet efter trækket fra Afrika i 2017 

(Foto: Storkene.dk)


Sidste år var der kun ynglende storke to steder i Danmark. Det var i føromtalte Smedager i Sønderjylland samt i Gundsølille på Midtsjælland. Derudover var der enlige storke på rederne i Bolderslev i Sønderjylland, i Øby ved Viborg samt det ikke-ynglende storkepar på reden hos ”Bonderøven” på Djursland.

Ser man storke, er man meget velkommen til at henvende sig til Storkene.dk, der sørger for central registrering.


Se storkeparret i Smedager herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex