Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Hjælper storkereder storken på vej?

Storkereder gør det langt fra alene!Lagt på Storkene.dk den 8 februar 2018Placering af storkereden er vigtig

Foråret står døren og det er nu du skal rense ud i dine fuglekasser ligesom det er på høje tid, at opsætte nye inden stæren, skovspurven, musvitten og mange andre hulrugende fugle skal i gang med ynglesæsonen.

Det samme gælder for storkens bolig. Det er nu der skal muges ud i de gamle reder og lægges nyt halm i rederne. Og overvejer du at få en storkerede op, så er det ligeledes nu det skal ske, inden de første storke er over os i marts måned.

Det er dog ikke underordnet hvor du opsætter en storkerede. Det giver meget lidt nytte, at opstille en rede i et område der ikke byder på føde til storken. Så bor du midt i en såkaldt ”kornørken”, så giver det ikke mening at tiltrække et storkepar. Bor du derimod i forbindelse med større plejede enge, hvor der er vandhuller og snoede åer, eller ved et større vådområde, så kan det være en god ide, at slå et slag for storken. Og det med plejen er vigtig. Storken kan nemlig ikke finde føde i højt græs og er afhængig af, at der laves høslet eller at engen bliver afgræsset af kvæg.

Placeringen af storkereden er ligeledes vigtig. Det er de færreste storke der slår sig ned på en rede opsat midt i ingenmandsland. Storken er, og har altid været, en fugl der trives i forbindelse med mennesker. Den bor på bøndernes gårde, på kirketage og i mindre byer.


Storkeparret i Smedager i Sønderjylland (Foto: Hans Skov)


Storkereder tiltrækker storken

Det er beviseligt, at storkereder rent faktisk gør en forskel. Et eksempel er storkereden hos Bonderøven på Djursland. Storkene.dk leverede for et par år siden en række storkereder til opsætning i Norddjurs Kommune. Og Bonderøven var en af de heldige der fik opstillet en storkerede i forbindelse med hans gård. Storkereden fik besøg af hele to storke i den forgangne sommer. Men også andre af storkerederne på Djursland har haft besøg af storken – dog endnu uden det helt store gennembrud.

Et godt eksempel på, at det nytter, er storkereden i Smedager i Sønderjylland. Her opsatte Storkene.dk i 2011 en storkerede. Og denne rede har siden 2012 været beboet af et storkepar, der fra hvert år kan følges på webcam.

Er du interesseret i at læse mere om storkereder og deres placering – og hvor de ikke skal placeres kan du klikke her.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex