Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Stork er strandet på Vestsjælland

Stork på vej mod syd har fået kolde fødder 
Storkene.dk den 4. oktober 2017                 

 

Har set sig varm på Gørlev

Intet er som det plejer at være for storkeparret i Gundsølille ved Roskilde.  Årets to storkeunger har nemlig besluttet sig for, at de ikke vil forlade Danmark. Efter flere tiltag til opbrud samt et enkelt udtrækningsforsøg ved Gedser Odde, er begge storkeunger vendt tilbage til deres trygge rede i Gundsølille, hvor deres gamle forældre overvintrer.

Men hvor storkeungerne nok forventede en kærlig modtagelse af forældrene, blev modtagelsen helt anderledes. Deres forældre ville nemlig ikke have dem tilbage og har i flere uger brugt meget energi på at jage dem bort fra de to storkereder der er på gartneriet, hvor ungerne er opvokset. Og det blev for meget for den unge hanstork, der for en uge siden gik på vingerne alene for at flyve mod syd. Men turen stoppede i Gørlev på Vestsjælland. Og her har den nu siden opholdt sig på gård uden for byen – og den har ikke tænkt sig at flyve videre.

 

Frygter for ræven

Det er naturligvis bekymrende, at den ikke vil videre mod syd. Men hele dens adfærd er i det hele taget noget der vækker forundring hos storkekendere. Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk frygter faktisk for dens liv;

"Storken vil ganske enkelt ikke videre. Den opholder sig dagen lang på bondegården, hvor den enten står i haven eller går på marken og finder føde. Og hvor andre storke flyver op på tagryggen om natten for at sove, bliver denne stork med begge fødder solidt plantet i den vestsjællandske muld - eller på græsplænen i gårdens have. Og det er en meget farlig strategi, der i sidste ende kan koste storken livet, når ræven kommer forbi. Derfor gør vi nu noget for at lokke storken væk fra jorden", siger Jess Frederiksen.

"Fredag opstiller vi, sammen med familien der har storken gående, en storkerede i haven. Og det er ikke en helt normal storkerede, der plejer at have en højde på 10 meter. Det er en noget lavere rede i 2 meters højde, som lige nøjagtig giver storken mulighed for at undgå at havne i maven på en ræv. Vi håber, at den indtager storkereden i løbet af et par dage", siger Jess Frederiksen.


Storken sover på terrassen (Foto: Privat)


Storken er ikke skadet og flyver ubesværet rundt og det eneste den formentlig fejler, er modet til at flyve over Østersøen.

Storkens søster er stadig i Gundsølille, men den vil formentlig også snart blive mobbet væk af forældre. Storkeungerne har fået navnene Jens og Susanne, opkaldt efter ejerne af gartneriet hvor de er opvokset i sommeren 2017.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex