Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Smedager storkene har forladt Sønderjylland

Turen går mod Afrika
 
Storkene.dk den 3. september 2017


Blandt zebraer og gnuer

Selvom det først nu er ved at være sommervejr, er det umiskendeligt ved at være efterår. Og det har storkeparret i Smedager i Sønderjylland fornemmet. De to gamle storke er, sammen med deres enlige unge, nemlig nu trukket mod syd og væk fra regn og rusk. Om 6-7 uger går storkene mellem zebraer, gnuer og andre eksotiske afrikanske dyr, der hører sletten til og nyder varmen.

”Storkene har vist mange tegn på opbrud den forrige uge med meget lange udflugter, samtidig med at reden ikke er blevet brugt så flittigt” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk, der nu endelig kan tørre sveden af panden. Mogens har ligesom storkeparret, haft en travl og hektisk sommer.

”Det har til tider været nogle stressende perioder, med vedvarende regn og kulde, som ikke har været lige sjove. Når man sådan kan se på kameraet, der overvåger storkefamilien, at ungerne lider og fryser og langsomt bukker under, så er det ikke sjovt, da man er ud af stand til at gøre noget. Det er den triste side ved det hele. Magtesløsheden” siger en halvtrist Mogens Lange Petersen, der dog også husker en helt speciel og anderledes hændelse i starten af juli måned.

”En specifik episode kunne vi dog gøre noget ved. Og det var da ungen åd den famøse gummiliste. Der kunne vi agere og få den bragt til en dyrlæge. Havde vi ikke haft kameraet, havde vi ikke vidst at den havde ædt en gummiliste og vi havde måske blot kunne konstatere, at ungen var død nogle dage efter. Vi var dog meget nervøse for om forældrene ville acceptere vores indgreb, da ungen jo var væk i op imod 12 timer. Men forældrene tog fint imod ungen og alt var stort set fryd og gammen efterfølgende. Denne episode har vi lært af og formentlig kan vi bruge vores viden til næste år. Vi har hele tiden været bange for at tage de sjældne storkeunger ud af reden og lægge dem tilbage igen. Dette er vi ikke mere og til næste sommer påtænker vi at flytte de små unger ud af reden, hvis der kommer lange regnskyl. Det er nemlig dem der primært dræber ungerne”

Derfor vil Storkene.dk nu forsøge at indsamle midler til en permanent lift, der skal stå i Smedager, sådan at vi hurtigt kan komme op i storkereden og gribe ind.  Et af de sidste billeder af ungstorken Alfred, inden han fløj mod syd. Stadig storke på Sjælland

Bedst som vi gik og troede, at storkeungerne i Gundsølille ved Roskilde var trukket bort og nu var godt ned i Europa, stod de tirsdag i denne uge igen på deres rede på gartneriet i Gundsølille. Storkene havde været et en tur på Gedser Odde, hvor de forsøgte at trække over Østersøen mod Tyskland. Men modet fejlede og de valgte at flyve hjem i sikker havn hos forældrene. Det forventes dog ikke at de bliver længe i Gundsølille og vil formentlig i den kommende uge endeligt sætte sig i bevægelse mod syd. Desværre er de nu mere eller mindre alene på den første del af trækruten. En gruppe på mere end 80  skånske storke benyttede det gode højtryksvejr fredag, til flyve via Sjælland og Lolland videre over Østersøen til Fehmarn.  Det havde været fint, hvis de to danske storke var kommet med i denne gruppe. Jo flere storkene er i flokkene, des mere trygge er de. 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex