Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Jyske storkeunger ser dagens lys

Med unger i reden, starter en meget spændende tid

Lagt på Storkene.dk den 6. juni 2017


Nervepirrende tid venter de kommende uger

Mens et nervepirrende og farligt uvejr er undervejs ind over Danmark, med store mængder af regn igennem tirsdag og onsdag og kan true de sjællandske storkeunger, der er der glæde i Smedager ved Tinglev.

Her er det første ud af 5 æg nu klækket og indvarsler en travl tid for de gamle forældrestorke. Afslapning og hygge afløses nu af en konstant jagt på føde i alle døgnets lyse timer. Og Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk er nu en mand, der ikke længere har ro i kroppen.

”Vi har et parti fisk klar for at hjælpe storkeparret når der er virkelig bliver brug for føde til de forslugne unger. I første omgang er det dog regnorme og små insekter, som storkeungerne har brug for i den første uge. Men der bliver ikke ro på – heller ikke hos mig – før jeg ser storkeungerne forlade reden på første flyvetur i august måned” siger Mogens Lange Petersen.


Et halv ton føde skal indsamles

Om alt går vel, er der om en god uge, 5 storkeunger. Men skal de overleve, så skal både fødeudbud og vejr gå op i en højere enhed. Og det sker meget sjældent i Danmark, siger Mogens Lange Petersen.

”Et storkepar med 5 unger skal dagligt finde 6400 gram føde i form af mus, insekter, stankelbenslarver, orme og frøer.  Og med kendskabet til omgivelserne omkring Smedager, lader dette sig ikke gøre og derfor er vores hjælp til storkeparret meget vigtig”.

For storkeparret bliver de kommende uger slidsomme. Og for de mange seere, der dagligt ser med på webcam,  bliver de kommende uger meget nervepirrende.


Første storkeunge i Smedager anes her på billedet. (Foto: Storkene.dk)Meget gammel hanstork er vendt tilbage til Danmark

Siden april har der opholdt sig en dansk ringmærket stork i Bolderslev, ikke langt fra Smedager.  Og der har længe været spekuleret i storkens danske oprindelse. Men lørdag blev ringen endelig aflæst og det viser sig, at der er tale om en stork født på en rede i Fovslet ved Kolding i 1996. Dermed er det en 21 årig gammel han, der er vendt tilbage til Danmark, efter at den blev forvist fra den rede i Langstedt syd for grænsen i april i år, hvor den har ynglet i mange år.

"Det er en alderspræsident blandt danske storke vi har med at gøre", siger Mogens Lange Petersen, idet storken er den ældste nulevende stork med dansk oprindelse,  der nu har slået sig ned i Sønderjylland.

Storken lader til at oversomre i år, men om den kommer tilbage næste år, vil tiden vise.

 

Se live kamera fra storkereden i Smedager herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex