Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeprojekt i Nørreådalen

Storkene.dk tager til Viborg for at hjælpe storken tilbage
Lagt på Storkene.dk den 25. februar 2017

 

Storkehåb i Nørreådalen

I juni måned sidste år ankom et storkepar til Nørreådalen cirka 11 km øst for Viborg, hvor storkeparret holdt til indtil slutningen af august.

Storkeparret overnattede på Viskum Hovedgård og på storkerederne i Torsager og Øby. Alle tre steder er nær hinanden i Nørreådalen. Parret knyttede sig dog mest til reden i Øby, hvor de overnattede hele 40 gange. Reden i Torsager havde 21 overnatninger og Viskum Hovedgårds skorstene tjente som overnatningssted 10 nætter.

Storkeparret nøjedes ikke kun med at bruge rederne som overnatningssted. Særligt Øby reden tjente også som opholdssted i dagtimerne i den sidste tid parret var i området.

En af årsagerne til, at håbet for et ynglende storkepar i området er så stort er, at der tilsyneladende er rigeligt med føde i Nørreådalen. Ellers var storkene trukket videre langt tidligere og havde ikke gjort sig anstrengelser med at bygge videre på reden i Øby, hvor de også parrede sig regelmæssigt. 


Storkeparret på reden hos Lars Mortensen i Øby. (Foto: Lars Mogensen)Lars Mogensen har en plan for storken

Af samme årsag, mener storkeeksperten Hans Skov, at der er stor chance for, at storkeparret kommer retur til området i foråret 2017. Og kommer de tilbage, så er det ikke boliger parret kommer til at mangle. Områdets eksisterende storkereder bliver nemlig sat i stand, ligesom der opsættes nye storkereder, blandt andet på Viskum Hovedgård, der engang husede en hel koloni af ynglende storke. Her kommer der 2 storkereder op. De sidste mange år, har der hvert år været enlige storke i området, hvilket underbygger, at det er nu der skal gøres en ekstra indsats for storken i Nørreådalen.

Derfor tager et team fra Storkene.dk og Hans Skov til Nørreådalen, for sammen med de lokale at sørge for, at storkene får rigeligt med reder at vælge imellem, når de forhåbentlig snart indfinder sig i området.

Det er Lars Mogensen, der selv havde storkeparret boende på reden i Øby i sommeren 2016, der er primus motor på projektet.  Og Storkene.dk hjælper gerne Lars med at udføre hans plan, der skal hjælpe storken tilbage til Nørreådalen.

I de gode gamle Olsen Banden dage, når de herlige tre banditter skulle i gang med en aktion, afsluttedes planlægningsmødet altid med den kendte sætning, som blev fremført af Egon Olsen ”aktionen starter klokken ….”

I denne aktion, er det hele tegnet og tilrettelagt af Lars Mogensen, der har indkaldt Hans Skov, Mogens Lange Petersen og Jess Frederiksen til Øby lørdag den 11. marts – helt tidligt om morgenen, hvor aktionen kan gå i gang.


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex