Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken er kommet tidligt

Flere storke allerede ankommet i Slesvig Holsten


Lagt på Storkene.dk den 19. februar 2017


Flere storkepar allerede på rederne


Storken kommer forsat tidligere og tidligere tilbage til ynglepladserne. Hvor det tidligere var normalen, at de første storke dukkede op på vore breddegrader i april måned, er det nu slet ikke unormalt, at de første storke returnerer til deres redepladser allerede i februar. 

2017 er ingen undtagelse og allerede nu, er de første storkepar dannet i Slesvig Holsten.  Allerede den 27. januar var den allerførste stork tilbage på reden i Eggebek, blot 25 km syd for grænsen til Danmark. Han måtte ikke vente længe på hunstorken, der netop er ankommet i denne uge. I Linden-Pahlkrug har hanstorken ventet et par uger på hunstorken, som forventes at indfinde sig indenfor de næste par uger. Årsagen til de tidlige ankomster skal findes i milde vintre og at storken har ændret trækvaner. Mange storke dropper nu helt at trække til Afrika;

”Storken og andre trækfugle profiterer på de milde vintre. Den behøver ikke længere at trække til Afrika og nøjes nu med en kort flyvetur til Spanien og Portugal. Nogle storke overvintrer sågar så tæt på som i Rhônedalen i det sydlige Frankrig”, siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk.Storken ses her på reden i Linden-Pahlkrug (Foto: Rolf Zietz)Haster tilbage mod nord

Derfor er storkene meget hurtigt tilbage i Nordeuropa efter en flyvetur der maksimalt varer 2-3 uger. Og for storke er det vigtigt at komme tilbage til deres faste redepladser før andre rivaliserende storke gør det, siger Jess Frederiksen;

”Storke er meget trofaste overfor deres ynglepladser og yngler på de samme reder år efter år. Ofte er det i gode og føderige områder, hvor der virkelig er rift om rederne og derfor gælder det om at være hurtigt tilbage, hvis ikke reden skal overtages af rivaliserende fugle. Derfor skynder storken sig tilbage til reden – også selv om det ikke nødvendigvis helt er forår”

For de storke der ankommer meget tidligt, er det småt med fødeudbuddet. Først når vi kommer ind i marts måned og foråret rigtig indfinder sig, er der nok føde til at brødføde en stork. Indtil da er storken på en ufrivillig slankekur.

 

Ikke kommet til Danmark endnu

Den første stork er dog endnu ikke set i Danmark og der går formentlig også et par uger før det sker.  Sidste år blev den første trækkende stork spottet den 13. marts på midtsjælland.

Undtaget er dog en overvintrende stork på Djursland ved Ebeltoft, samt en stork der har overvintret i Veksø ved Ballerup. Derudover har storkeparret Ida og Emil vanen tro overvintret i Gundsølille, hvor de også yngler.

Det sønderjyske kameraovervågede storkepar der yngler i Smedager, ankommer normalt først i april måned.  Kameraet ved denne rede genstartes medio marts.


For mere information om storken i Slesvig Holsten:

 Weißstörche in Schleswig-Holstein


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex