Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Enlig storkeunge klar til ringmærkning

Syg storkefar i bedring


Lagt på Storkene.dk den 6 juli 2016
Dramatisk ynglesæson for jysk storkefamilie

I den kameraovervågede storkerede i Smedager i Sønderjylland, har seerne igennem meget lang tid, kunne opleve flere dramaer.  De fire æg der blev lagt i maj, er kun blevet til en unge. Ungens tre søskende er alle blevet ofre for både sult, kulde og sygdom. Det er derfor en enlig unge, der ringmærkes lørdag den 9. juli.

”Vi har fra starten sagt, at det er på eget ansvar at se live tv fra en storkefamilie. Og i år det der været dramatik fra starten af ynglesæsonen. At resultatet kun er blevet en unge i storkereden i Smedager, skyldes en kombination af vejret, sygdom og fødemangel på et kritisk tidspunkt.” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.


Fodring i Smedager den 5. juli. (Screenshot Storkene.dk - Jytte Mikkelsen)


Ikke mindst har det været trist at følge hanstorken Tommy. I slutningen af maj pådrog han sig en skade på benet. I midten af juni var skaden så slem, at han ikke længere kunne deltage i pasningen af ungerne. Derfor fik Storkene.dk hjælp fra dyrlæge Bjarne Ø. Rasmussen fra Stevns, der ved hjælp af webkameraet kunne konstatere, at storkens ben formentlig var skadet i en sådan grad, at der måtte både smertestillende medicin og antibiotika til. Derfor har storken de sidste tre uger været igennem en kur, der nu har sat sig sine spor. Medicinen er givet til storken via udlagt foder ved storkereden.

”Hanstorken er nu igen i næsten fuld vigør og deltager i pasningen af den overlevende unge. Noget som hunstorken i flere uger har været meget ensom om at klare. Men nu tror vi på, at storkeungen overlever og bliver flyvefærdig” siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk og glæder sig til at storkeungen lørdag aften får påsat sin ring.

”For to dage siden troede jeg det var slut og ungen ville omkomme i det dårlige vejr. Men efter den har klaret strabadserne og det kolde vejr de seneste par dage, tror jeg helt klart den kommer på vingerne omkring den 1. august”

Udover at blive ringmærket, får ungen også taget en fjerprøve, så vi kan afgøre dens køn. Også her er det storkenes egen dyrlæge Bjarne Ø. Rasmussen,  der står for kønsbestemmelsen, ligesom han har gjort det i både Viby ved Århus og i Gundsølille ved Roskilde.

 

Idyl i storkereden i Gundsølille ved Roskilde (Foto: Alf Blume)4 flyvefærdige sjællandske storkeunger

Og netop i Gundsølille kan man snart opleve hele 6 storke i luften. 2 gamle forældrefugle og 4 unge håbefulde storkeunger, hvoraf kun den ene er en hanstork.

De 4 storkeunger er nemlig nu så store, at det kun drejer sig om at vente på det rigtige højtryksvejr inden de begiver sig ud i landskabet på egne vinger. Det eneste der har afholdt ungerne fra at tage springet er vejret. Storke ynder ikke at flyve i lavtryksvejr, som vi har oplevet den forgangne uge. Så snart vi har en dag med sol, varme og stille vejr, vil storkene tage på deres første rigtige flyvetur. 


Se billeder på Storkene.dk Facebook her

Se storkewebcam fra Smedager her
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex