Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeæg i Roskilde

Æg i Roskilde og utålmodig stork i ÅrhusLagt på Storkene.dk den 30. marts 2016


Storkepar ligger på æg


I hele det vestlige Tyskland, er storkene ekstremt tidligt på færde i år. De første storke kom allerede tilbage fra vinterkvarteret for mere end en måned siden. Og mange steder ligger storkene allerede og ruger på æg, hvilket er ekstremt tidligt.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor storkeparret i Gundsølille ved Roskilde allerede nu har lagt de første æg.  Jens Andersen, der driver gartneriet hvor storkeparret yngler, har igennem længere tid set, at storkene har parret flere gange dagligt. Og efter påske kunne han så meddele, at storkeparret har lagt indledt rugningen. Og med æglægningen her i slutningen af marts, kan det forventes, at der er storkeunger allerede omkring før den 1. maj.

”Det er tidligt, men forventes ikke at skabe problemer for storkeparret, da der i slutningen af april allerede er masser af naturlig føde i naturen. Så ungerne skal nok klare det, selv om der stadig kan komme lidt let nattefrost mens storkeparret ruger på æggene” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Men spredningen mellem de første og sidste storkeunger bliver i år meget stor. Med første æglægning hos de tidlige storke i marts, til de sidste lægger deres æg i midten af maj, vil der være næsten to måneders forskel på tidlige og sene kuld.


 

Storken ligger trygt og beskyttende på sine æg (Foto: Storkene.dk)Storke-TV fra Sønderjylland

I Smedager ved Tinglev står storkereden endnu tom. Men om et par uger vil storkereden formentlig igen blive beboet, ligesom den har været det i de sidste fire år.

”Hunstorken, der plejer at komme først, er formentlig ved at være fremme. Og ankomsten kan alle følge direkte på nettet. Storkereden er nemlig forsynet med et webkamera, som Storkene.dk opsatte i 2014 og nu drives i samarbejde med TV Syd. Og i år kan du ikke blot se storkene på din skærm, du kan også høre storkene, da kameraet er blevet forsynet med en mikrofon” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk

 

Rastløs stork ved Århus

Udover storkeparrene i Gundsølille og Smedager, er der en enlig polsk stork på reden i Viby vest for Århus. Her er der tale om den polske hanstork Aske, der dog nu er ved at blive en kende utålmodig efter at have ventet alene siden januar. Og i disse dage er han på turne i området for at lede efter en mage.

”Storken er set på Samsø, Vejle og i Malling. Og der er næppe tvivl om, at det er hormonerne og foråret, der har drevet ham ud på en turne rundt i det østjyske.  Om han så lige får held til at finde en mage, det må de kommende uger vise.  En anden realistisk mulighed er, at han vil søge lige syd for grænsen, hvor det allerede vrimler med enlige storke. Men vi håber stadig, at han flyver tilbage til reden i Viby med en mage” siger Mogens Lange Petersen.


For mere information:

Se Storke-TV herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex