Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken er kommet til Danmark

Den første stork er vendt tilbage fra vinterkvarteret 
 

Lagt på Storkene.dk den 13. marts 2016
 


Storken er endelig kommet

Forårsbebuderen over dem alle er endelig kommet.

Lørdag middag blev en hvid stork observeret ved Ulvshale på Møn. Det er dermed den første trækkende af slagsen der er set i 2016. I Viby ved Århus har en polsk stork overvintret siden januar og i Gundsølille ved Roskilde har det gamle storkepar overvintret som de plejer at gøre. Disse storke tæller derfor ikke med som trækkende storke.

Det var fritidsornitologen Brian Wielsøe fra Ringsted, der opdagede storken, da den kom svævende langs kysten i vestlig retning.

”Storkens ankomst har været ventet i nogle uger, da rigtig mange storke allerede nu er på plads i yngleområderne i Tyskland” siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk

Lørdagens stork ved Møn danner fortrop for de storke der forventes at ankomme i løbet af de kommende fire til seks uger. Og denne første fugl er formentlig  på vej til ynglepladsen i Skåne, efter at have overvintret på den iberiske halvø.

 

Storken ses her var en af de første i Danmark  i 2015. (Foto: Per Bangsgaard)
 Storkeparring i Gundsølille

Også i Gundsølille ved Roskilde er der forårsstemning. Storkeparret Ida og Emil, der siden 2007 har ynglet på en gartneriskorsten, har nemlig indledt årets ynglesæson.

”De sidste par dage har det været mildt og solrigt om dagen. Og det har fået storkeparret til at indlede parringen,  der dog kan tage mange dage. Og der går nok endnu et par uger, før det første æg er lagt” siger Jess Frederiksen

 

Smedager venter på storken

I Smedager ved Tinglev , hvor storkeparret Annika og Tommy yngler, udnytter man ventetiden på parrets ankomst med at sætte storkereden i stand. 

Et team fra Storkene.dk tager den 19. marts til den lille landsby i Sønderjylland for at istandsætte storkeboligen, så den er helt klar til storkeparrets hjemkomst. Og kort tid efter, vil der igen være ”storke-tv” fra Smedager.  Kameraet der overvåger reden, tændes nemlig igen, så alle storkeinteresserede danskere kan følge med når det store øjeblik indtræffer. Indtil april måned vil det dog nok primært være en tom storkerede der kan fremvises.Storkeparret i Smedager i et glædeligt øjeblik i 2015. (Foto: Storkene.dk webcam)


I Viby ved Århus venter den polske hanstork længselsfuldt efter en mage. Men den må nu nok væbne sig med tålmodighed et par uger mere. Storken i Viby bruger nu den rede som vi fik opsat i januar måned flittigt. Så kommer der en mage forbi, ligger det ligefor med at indlede ynglen. Det vil i så tilfælde være første gang i 50 år, at storken yngler i omegnen af Århus.

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex