Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Foråret og storken er på vej

Velkommen til generalforsamling i Storkene.dkLagt på Storkene.dk den 17. februar 2016Renovering af storkereder

 

Foråret står endelig for døren. En lang og mørk vinter er ved at takke af og selv om vinteren ikke har været en af de strengeste af slagsen, er der næppe mange der vil begræde at den nu er slut.

Foråret er normalt også lig med rengøring.  Også i storkereden. I år er det først storkerederne i Tryggevælde Ådal på Stevns, der skal have en overhaling.  Efterårets og vinterens storme har sat sit præg på storkerederne, der langt fra er indflytningsklare.  Og hvordan kan en storkesæson skydes i gang på en bedre måde, end ved at byde de flotte langbenede fugle velkommen med et fikst og færdigt hjem.

Derfor kører et team fra Storkene.dk til Stevns den 6. marts med både lift, halmballer og spagnum og giver de otte storkereder både en ny flettet krans og nyt sengehalm.

Den 19. marts er det så storkereden i Smedager i Sønderjylland, der ikke blot skal renses op, men også skal have påsat et helt nyt beslag, der skal sikre, at reden ikke falder ned. Storkereden er nemlig langt fra så stabil som den burde være og risikerer ganske enkelt ikke at holde til flere storme og skal repareres inden storkene kommer.

Nogenlunde samtidig vil webkameraet ved storkereden blive genstartet, så vi kan sikre os, at ankomsten af storkeparret bliver transmitteret live til alle danskere.


Smedagers storkerederefter istandsættelsen i marts 2015. 

(Foto: Jess Frederiksen)Generalforsamling i Storkene.dk

Noget der også kendetegner foråret er generalforsamlingen i Storkene.dk, der ligesom de forrige år afholdes i marts måned på vores skønne base på Barresøgaard i Lynge.

Selv om du ikke er medlem, er du naturligvis velkommen til at lægge vejen forbi og høre mere om hvad der sker på storkefronten.  Formand Jess Frederiksen vil blandt andet berette om udviklingen i storkebestanden udenfor landets grænser og vil i årsberetningen naturligvis komme ind på hvordan storkeåret er gået her i Danmark.

Derudover har vi inviteret Charlott Hansson fra det skånske storkeprojekt, til at komme og fortælle om hvordan det står til på den anden side af Sundet. Her knokler man i øvrigt på for at få genrejst volieren i Fulltofta, der knækkede sammen under store mængder sne i den forgangne vinter.


Storkeprojektet i Skåne har fået luft under vingerne og skaber rammerne for en ny skånsk storkebestand

(Foto: Storkprojektet.se)Ønsker du at bruge din stemme på generalforsamlingen skal du huske at indbetale dit kontingent. Og er du ikke medlem, så kan du melde dig ind – klik her!

Generalforsamlingen afholdes søndag den 13. marts kl. 14.00 på Barresøgaard, Slangerupvej 29, 3540 Lynge.

På generalforsamlingen serveres der naturligvis kaffe, te og kage. Tilmelding skal foregå hos Lars Juel Sørensen på mail: barresoe@gmail.com

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex