Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Flere storke er nu kommet – men ikke med foråret

Læs mere

Storken er landet i Danmark
Som forventeligt er storken kommet tidligere end i 2017
Læs mere

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Skånsk storkeprojekt i problemer

Storkevoliere i Fulltofta styrtet sammen

Lagt på Storkene.dk den 21 januar 2016


Problemer forud for ynglestart

Det skånske storkeprojekt, der blev grundlagt i 1989, har fået problemer. Projektets største voliere i Fulltofta er kollapset på grund af snemasser. Og skal volieren genopbygges, kræver det penge, som storkeprojektet ikke har budgetteret med, hvilket bekymrer projektets leder Emma Ådahl.

”Fulltofta volieren er meget vigtigt for storkeprojektet. Her opfostres årligt cirka halvdelen af alle storkeprojektets storkeunger” 

Emma Ådahl har siden hun tiltrådte som projektleder, vendt op og ned på projektet hvilket er årsag til, at det er gået fra at være truet af fiasko til nu at være en stor succes. Før Emma Ådahl tiltrådte var det absolut største problem for projektet, at de mange storke ikke trak sydpå.

Tidligere blev de mange storkeunger, der hvert år avles i storkevolierne, holdt i bur indtil de var kønsmodne. Og dette ophold, som kunne tage 3-4 år, havde den negative effekt, at storkene ikke længere havde en naturlig trækdrift, men blev stationære fugle.


Petter Albinsson fra Storkprojeket sidder her i resterne af den tidligere voliere.

(Foto: Storkprojeket.se)


Danmark nyder godt af skånsk arbejde

Men alt det er historie nu og hvert år i juli slippes de mange storkeunger, der er opfostret i volierene, fri under stor bevågenhed. Og når ungstorkene samler sig med de storkeunger, der er opvokset i rederne hos de fritlevende skånske storke, sætter de sig hurtigt i bevægelse mod syd. Noget som vi kan nyde her i Danmark, når de store flokke på op imod 50-100 ungstorke passerer Sjælland og Lolland-Falster i august måned på vej mod både Afrika og den iberiske halvø, hvor de skånske storke overvintrer. Og på sigt, vil de nogle af de skånske storke slå sig ned for at yngle i Danmark.

Men den kommende ynglesæson kan være truet for de storke der yngler i volierene, hvis ikke de genetableres.

”Vi har virkelig brug for al den hjælp vi kan få hvis vi skal nå det inden ynglesæsonen starter i marts måned” siger Emma Ådahl, der nu søger fonde om midler til arbejdet.


Emma Ådahl (med ryggen til) ses her ringmærke en storkeunge (Foto: Storkprojektet.se)


Storkene.dk støtter Storkprojektet

For at gøre det muligt for Storkprojektet at fortsætte det vigtige arbejde, vil Storkene.dk hjælpe kollegaerne på den anden side af Sundet med at få genetableret volieren i Fulltofta. Og anbefaler andre, der ligesom os har veneration for projektet, at gøre det samme.

”Her i Danmark nyder vi godt af det store og prisværdige arbejde som Emma Ådahl står i spidsen for. For netop projektet i Skåne er med til at fastholde håbet om en fremtidig dansk storkebestand. Derfor støtter Storkene.dk projektet i Skåne med et symbolsk beløb på 1200 kroner, hvilket vi håber, er med til at vise vejen for de mange danske storkefans, der ligesom os, ser det skånske storkeprojekt som et ”lys i mørket” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen


Læs mere om det skånske storkeprojekt herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex