Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Bogligløs polsk stork får lejlighed

Storken får rede og skal kønsbestemmes
Polsk vinterstork har fået et-værelses lejlighed med udsigt

Den polske stork, der lige efter nytår slog sig ned i Viby vest for Århus, har nu fået sig en bolig i 10 meters højde. Indtil nu har storken overnattet på en lygtepæl i området hvor den bliver fodret. Men livet som boligløs stork er formentlig slut nu. Fredag eftermiddag ankom et team fra Dansk Ornitologisk Forening og Storkene.dk for at få rejst reden til storken.

Storkeeksperten Hans Skov, der om nogen må siges at vide hvordan man opbygger en storkerede, har sammen med Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk stået for arbejdet med at opbygge kransen på storkereden og fylde reden med halm og spagnum. Noget han har gjort siden 1970´erne. Reden er opsat på en pæl der er placeret præcis hvor storken dagligt fodres med fisk.

”Det er ret sikkert, at storken indenfor kort tid tager bo i reden og formentlig vil blive der indtil det bliver forår. Om den bliver der længere tid og får en mage når de første returnerende storke ankommer i marts, ved vi ikke. Alternativt kan det tænkes, at den drager den lange vej tilbage til området omkring Olsztyn i det nordøstlige Polen, hvor storken stammer fra ” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.


Storkens nye hjem ses her - der er allerede redt op til den.

(Foto: Hans Skov)Dyrlæge skal kønsbestemme storken

Og ventetiden frem til foråret bliver brugt til at kønsbestemme fuglen. Dette gøres i et samarbejde med dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen, der tidligere har kønsbestemt danske storkeunger for Storkene.dk. Normalt gøres dette ved at tage en dråbe blod i forbindelse med ringmærkningen af storkeunger og sende prøven til et laboratorium Tyskland. Storken i Viby skal dog kun aflevere en fjer.

”En bloddråbe giver et resultat der er 100 % sikkert. En fjer giver ikke helt den samme sikkerhed for at bestemmelsen er korrekt. Men det er tæt på” siger Bjarne Østergaard Rasmussen, der til dagligt driver Haarlev Dyreklinik på Stevns og er specialist i fugle.

Så snart vi har resultatet af prøven og kender dens køn, vil vi finde et navn til storken. I både Danmark og Tyskland er det kutyme at give storke navne. Og derfor skal den polske stork, med ringnummeret VT 1253, også have et navn. Men det kommer vi tilbage til senere her på siden.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex