Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Stork reddet af kanelstang

Hjælp på vej til sulten stork i Viby J.
Lagt på Storkene.dk den 8. januar 2016Artiklen redigeret den 9. januar - storken er af polsk afstamning!

Sulten stork skal have hjælp!

Den stork, som vi flere gange har skrevet om her på siden, er nu ved at være reddet fra sultedøden. Redningen kom i Viby J, hvortil fuglen ankom torsdag. Og sulten må have været overvældende. For selv om storken ikke er nogen kostforagter, var det måltid storken indtog fredag ikke just normal storkeføde;

”Storke er normalt kødædere og alle ved, at storke spiser frøer. Og selv om mosegrise, orme og snegle også er på storkens menukort, så er kage normalt ikke at finde på favoritlisten. Men da der blev smidt stykker af en kanelstang hen til storken gik der ikke længe før den guffede kagen i sig” siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk. Og der er naturligvis et tegn på, at storken har en næsten tom mave. Men det skal der nu gøres noget ved;

”Lørdag leverer vi en fryser med rigtig storkemad. Og det er ikke frøer, men 70 kg frossen fisk, der skal hjælpe storken gennem de næste 2 måneder indtil det bliver forår” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.

 

Storken er polsk– og får leveret kost og logi

Og netop Mogens Lange Petersen ved noget om hvad storke spiser. I et tidligere job var Mogens nemlig dyrepasser i ferskvandscentret AQUA i Silkeborg og havde ansvaret for pasningen af parkens hvide storke. Så det er den rigtige mand der lørdag besøger storkens værtsfamilie Anna og Jens Jørgen Dyrbjerg i Viby.

”Storken er i øvrigt en ung polsk stork, der helt usædvanligt har forpasset trækket mod syd og har flakket rundt på må og få i Danmark, Sverige og endda Norge siden efteråret. Det viser ringen, der er placeret over venstre fod. Den er dog ikke endelig aflæst endnu, men det forventes at ske med hjælp af den polske ringmærkningscentral” siger Jess Frederiksen, der lover værtsfamilien mere end blot kost. Der venter også et logi til den kære langbenede vintergæst;

”Vi har netop afsendt en storkerede til Viby, sådan at storken kan føle sig rigtig tryg og velkommen i Viby og forhåbentlig blive indtil det bliver forår. Men da storken er fra 2015 er den ikke kønsmoden endnu og dermed ikke klar til at yngle i år. Men det bliver den senere og ved at den har et fremtidigt hjem i Viby” siger Jess Frederiksen.
Storken ses her indtage den første portion fisk. Lille billede viser ringen.

(Foto: Jens Veilgaard Vendelbo)


 

Misforstået godhed

Vi får i disse dage rigtig mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide hvordan de kan hjælpe. Og det gøres bedst ved at overlade det til Storkene.dk.

”Mange mener at storken skal indfanges og installeres i en varm stald eller have et hus at gå ind i. Men det er slet ikke nødvendigt. Storken tåler både lave kuldegrader og sne – blot der er mad nok. Så derfor er hovedopgaven lige nu, at få leveret rigeligt føde til den strandede stork” siger Mogens Lange Petersen.

”Den måde man bedst støtter storken på er ved at støtte Storkene.dk, der er en lille forening. Vi bruger mange af vores midler på at støtte netop storke som den i Viby. Så derfor kan vi kun opfordre til, at interesserede melder sig ind i vores forening eller giver os et bidrag. Det er der nemlig brug for” siger Jess Frederiksen.


For mere information:

Hvordan støtter jeg Storkene.dk

Følg Storkene.dk på FacebookSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex