Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Stork på afveje

Stork har problemer med kompassetLagt på Storkene.dk den 6. januar 2016Vild stork på kold vinterferie i Danmark

Under normale omstændigheder vil en stork opholde sig under meget varmere himmelstrøg på denne årstid. Dette er dog ikke tilfældet for en stork, der lige nu opholder sig i Kalundborg. 

Storken har siden oktober måned opholdt sig på forskellige lokaliteter i det meste af Danmark. Og den milde vinter har været medvirkende årsag til, at den indtil nu har klaret sig fint. Men med dagsfrost og sne er det nu endegyldigt slut med naturlig føde.


"Fuglen har brug rigtig meget føde for at overleve kulden. Men får den først det, så er det ingen sag for en stork at klare sig gennem vinteren. Og den har da allerede vist tegn på, at den stiller sig tilfreds med menneskelig hjælp" siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk.


"Da storken tirsdag opholdt sig i Kalundborg by, fik den serveret sildefileter, som den med stor appetit guffede i sig. Det er et tegn på, at den er meget sulten. Ellers var den ikke kommet så tæt på mennesker"Storken ses her skutte sig i Kalundborg.
(Foto: Edith Lehmann- Jedig)Storken er ikke ringmærket og derfor af vild oprindelse. Men et eller andet er gået galt i fuglens indre kompas og er trukket i en helt forkert retning da det blev efterår. Selvom den er strandet i det kolde nord for vinteren, er håbet dog ikke ude for den;

Storkene.dk har et nødberedskab parat til storke der ikke helt kan finde ud af hvad der er nord og syd. Beredskabet inkluderer både foder, fryser og en storkerede til at overnatte på” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk, der flere gange har rykket ud til nødstedte storke.


Derfor er budskabet klart: vil du være med til at redde storkens liv, er Storkene.dk klar til udrykning.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex