Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Stork på afveje

Stork har problemer med kompassetLagt på Storkene.dk den 6. januar 2016Vild stork på kold vinterferie i Danmark

Under normale omstændigheder vil en stork opholde sig under meget varmere himmelstrøg på denne årstid. Dette er dog ikke tilfældet for en stork, der lige nu opholder sig i Kalundborg. 

Storken har siden oktober måned opholdt sig på forskellige lokaliteter i det meste af Danmark. Og den milde vinter har været medvirkende årsag til, at den indtil nu har klaret sig fint. Men med dagsfrost og sne er det nu endegyldigt slut med naturlig føde.


"Fuglen har brug rigtig meget føde for at overleve kulden. Men får den først det, så er det ingen sag for en stork at klare sig gennem vinteren. Og den har da allerede vist tegn på, at den stiller sig tilfreds med menneskelig hjælp" siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk.


"Da storken tirsdag opholdt sig i Kalundborg by, fik den serveret sildefileter, som den med stor appetit guffede i sig. Det er et tegn på, at den er meget sulten. Ellers var den ikke kommet så tæt på mennesker"Storken ses her skutte sig i Kalundborg.
(Foto: Edith Lehmann- Jedig)Storken er ikke ringmærket og derfor af vild oprindelse. Men et eller andet er gået galt i fuglens indre kompas og er trukket i en helt forkert retning da det blev efterår. Selvom den er strandet i det kolde nord for vinteren, er håbet dog ikke ude for den;

Storkene.dk har et nødberedskab parat til storke der ikke helt kan finde ud af hvad der er nord og syd. Beredskabet inkluderer både foder, fryser og en storkerede til at overnatte på” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk, der flere gange har rykket ud til nødstedte storke.


Derfor er budskabet klart: vil du være med til at redde storkens liv, er Storkene.dk klar til udrykning.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex