Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sæt køerne tilbage på græsset

Dyrenes Beskyttelse og Storkene.dk har fælles interesser!

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 3.5 2007
 
"Sæt køerne på græs" Sådan lyder Dyrenes Beskyttelses kampagne for at få køerne tilbage på engene.
 
Kampagnen er lanceret, da man kan konstatere, at køer der går inde i staldene året rundt, og aldrig nogen sinde ser græs, har en langt større tendens til at få led- og benlidelser. For at undgå dette, skal køerne have mulighed for at gå på græs, mener Dyrenes Beskyttelse.
 
Malkekøer har behov for motion, og det kan de få ude på marken. Køer på græs tilbagelægger mellem 2 og 6 km om dagen, mens køer i løsdrift kun går 600-800 m. Ved mangel på tilstrækkelig motion kan køerne få en usikker gang og problemer med at rejse og lægge sig. Desuden har motion positiv indflydelse på forplantningen, sundheden og mælkeydelsen.
 
Årsagerne til manglende afgræsning skal findes i de moderne staldsystemer. Flere og flere besætninger med løsdrift  har over 100 malkekøer, og malkerobotter vinder mere og mere frem. Mange landmænd mener, at løsdrift, store besætninger og automatiske malkesystemer ikke kan kombineres med, at køerne kommer på græs.
 
 
Er der to der hører sammen - koen og storken!
 
 
Og Storkene.dk er fuldstændigt enige med Dyrenes Beskyttelse. Ikke blot for køernes skyld, men i høj grad for miljøets og storkens samt alle de andre engfugles skyld, bør man lade koen komme tilbage i engene. For hvis der er nogen der i den grad hører sammen, så er det netop koen på engen og storken. Storken har ligesom koen, brug for enge - og de skal helst være afgræssede! Så derfor kan vi på det varmeste anbefale at støtte kampagnen.
 
Dette kan gøres ved at skrive under på Dyrenes Beskyttelses initiativ, til at få lavet en lov, der sikrer malkekøerne ret til at komme ud på græs i mindst 150 dage om året.
 
Giv din underskrift ved at gå ind på kampagnesitet, hvor du kan skrive under på, at alle køer skal på græs, på www.dyrenesalarm.dk.
 
I øvrigt kan du allerede nu selv gøre noget. Du kan nemlig handle økologiske mejeriprodukter. Hermed opnår du nemlig, at støtte både dyrevenlig kvægdrift, og afgræssede enge. Derfor støtter Storkene.dk op om mere økologi i landbruget.
 
Relaterede artikler: Bæredygtighed
 

 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex