Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sønderjyske storke er fløjet mod Afrika

De to unger fløj sammen med deres forældre lørdag
Lagt på Storkene.dk den 30 august 2015Farvel og tak til Smedager

Lørdag den 29. august blev dagen hvor Smedager måtte vinke farvel til landsbyens fjerede vartegn. Storkeparret, der siden april måned har gjort det lidt mere spændende at være beboer i Smedager, valgte det gode vejr til at indlede den lange rejse mod syd. Det to unge storke valgte ligeledes at starte ud på deres livs første træk.

Ifølge Benny Appel, der har storkeparret boende, var det storkeforældrene Tommy og Annika, der først satte næbet mod syd;

”Hunstorken Annika var nede på gårdspladsen lørdag formiddag og jeg fornemmede ligesom, at hun ville sige farvel. Derfor gav jeg hende lidt godbidder, som hun guffede i sig. Og ikke længe efter var begge gamle storke på vingerne og er ikke set siden. Et par timer efter gik de to ungstorke også på vingerne. Heller ikke de er kommet tilbage på reden” siger Benny Appel.


Mens storkeungerne stadig kun trænede vingerne. Nu kalder Afrika. Foto: Storkene.dk

 

10.000 km venter forude

Derfor kan det konstateres, at en spændende storkesæson i Smedager definitivt er slut. Nu venter så den lange rejse mod Afrika, der byder på rigtig mange farer. Og det er langt fra sikkert, at vi ser de unge storke igen, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk;

”Vi forventer, at storkene tager hele vejen mod det østlige Afrika og måske endda så langt som til Sydafrika. Og det er en tur på hele 10.000 km., der bringer storkene over farligt terræn, med borgerkrig og krybskytteri. For unge storke er der mange ukendte farer, som de endnu ikke har lært at tackle og som kan betyde enden for dem, allerede på deres første træk”.

Derimod er det forholdsvis sandsynligt, at de gamle storke klarer turen. De er garvede nok til at kende til de farlige højspændingsledninger og ved hvordan man gebærder sig. Desuden ved de hvor de bedste fourageringspladser findes. Derfor kan vi forvente, at se de både Tommy og Annika igen i april måned 2016.

 

Sjællandske storke overvintrer i Spanien

I Gundsølille ved Roskilde holder storkeungerne ud lidt endnu. De tager dagligt på meget lange ture med forældrene og om kort tid, vil også de sætte sig i bevægelse mod syd. Vi forventer dog ikke, at de trækker hele vejen til Afrika. De fleste unge storke fra parret i Gundsølille, har opholdt sig på den iberiske halvø i vinterhalvåret. En tur på blot 3000 km., der ikke byder på helt de samme farer som for storke der trækker hele vejen til Østafrika.

Modsat storkeparret i Smedager, trækker det gamle storkepar ikke. De overvintrer i Gundsølille på gartneriet, hvor der passes godt på dem hele vinteren.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex