Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sønderjyske storkeunger ringmærkes

Årets resultat i storkerederne: 4 storkeunger

 
 

Lagt på Storkene.dk den 3. juli 2015
 
 

 

Vejret årsag til halvering af storkeunger

Blot fire storkeunger i de to danske storkereder er hvad det ser ud til at blive til i 2015. Det kunne dog være blevet til meget mere, hvis ikke juni var endt i regn og kulde.

”Der var hele fem storkeunger i storkereden i Smedager i Sønderjylland i starten af juni og tre unger i storkereden ved Roskilde. Dermed kunne det i bedste tilfælde være blevet til hele otte storkeunger” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen, der dog kan glæde sig over, at det bliver til flyvefærdige unger på Sjælland for første gang siden 2012.

 

To unge storkepiger i Roskilde

De to storkeunger i Gundsølille ved Roskilde blev ringmærket i slutningen af juni og fik ved den lejlighed ikke blot ringe på, men fik også foretaget kønsbestemmelse. Det var dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen fra Haarlev Dyreklinik, der endnu engang var med oppe i storkereden, som gav de to unger et lille prik i hælen og tog en blodprøve af ungerne. Og han var overrasket over resultatet;

”Jeg gættede selv på, at det var en af hvert køn. Den ene storkeunge virkede til at være meget kraftigere end den anden og derfor var mit skøn, at der var tale om en han og en hun. Men jeg blev snydt, da resultatet viste, at der var tale om to fine hunstorke” siger Bjarne Østergaard Rasmussen.
 
Storkeparret i Gundsølille og deres to unger før ringmærkningen. (Foto: Hans Skov)
 

Ungerne har nu fået pigenavnene Mai og Fie og det kan forventes, at de om blot to uger foretager de første spæde flyveøvelser.

 

Jyske storkeungers ringmærkning kan ses på webcam

De to overlevende storkeunger i Smedager i Sønderjylland vil blive ringmærket den 7. juli ca. kl. 20.30. Og modsat i Gundsølille, kan man her se ringmærkningen direkte på webcam.

”De mange storkefans, der hver dag trofast følger med i livets gang i storkereden, ville denne aften få en helt særlig oplevelse ved at kunne følge med i ringmærkningen direkte på deres computer. Og mange vil nok undre sig over, at storkeunger virker noget døde i det under selve ringmærkningen” siger Jess Frederiksen. Det har dog sin årsag;

”Storkeunger spiller ganske enkelt døde. Det gør de per instinkt for at virke uinteressante på prædatorer. Og da vi mennesker formentlig virker noget farlige i storkeungernes øjne, så lægger de sig ganske enkelt fladt ned under ringmærkningen. Men så snart det er overstået, er det hele glemt og idyllen i reden genetableres hurtigt".
 
Se flere billeder af ringmærkningen i Gundsølle på vores Facebookside. Klik her
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex