Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Mens vi venter på storken....

Storkeåret startes med generalforsamling på Barresøgaard

 
 
 

Lagt på Storkene.dk den 21 . februar 2015
 
 
 

Forår er lig med rengøring i storkereden

Foråret er bogstavelig talt over os selvom vi i skrivende stund kun har den 21. februar. Erantis og vintergækker er for længst dukket op af den våde jord og påskeliljen og krokus kan næsten ikke vente og har allerede nu stukket "næsen" frem.  Solsorten er begyndt at øve sig på sommerens lange serenader og ringduen og den forkætrede skade kan ikke længere holde sig i skindet. De både parrer sig og bygger videre på deres reder. 
Storken Oskar, der for 3 gang har overvintret i Veksø ved Ballerup, har også forladt sit vintereksil og er hoppet over Øresund og er nu sikkert tilbage i Skåne, hvor han yngler og kan nu blot vente på magen skal ankomme.
 
Forfalden storkerede i Vegger før istandsættelsen.
Foto: Hans Skov
 

Også storkene, der har overvintret i Afrika og på den iberiske halvø, er nu ved at vende næbbet mod nord. De første storke ankom allerede for en uge siden til Slesvig Holsten og nogle har fundet frem til deres reder, hvor de forbereder sig på magens ankomst. Og ventetiden – ja, den fordrives med at samle redemateriale og rette op på vinterstormenes skader.  

Langt de fleste storke kommer dog først til til ynglepladserne fra medio marts. Så er du den heldige ejer af en storkerede, er det nu, at du kan benytte ventetiden til at lave storkeboligen fiks og færdig og klar til indflytning. Normalt kan en storkerede godt holde mindst tre år, før den skal istandsættes, men vinterens storme har dog sat sig spor i mange storkereder. Derfor kan vi kun opfordre til, at storkereden får en overhaling her i slutningen af februar og starten af marts.

Læs mere om storkereder her!
 

 

Generalforsamling i Storkene.dk

Noget der også kendetegner foråret er generalforsamlingen i Storkene.dk, der ligesom de forrige år afholdes i marts måned på Barresøgaard i Lynge.

Selv om du ikke er medlem, er du naturligvis velkommen til at lægge vejen forbi og høre mere om hvad der sker på storkefronten.  Formand Jess Frederiksen vil blandt andet berette om udviklingen i storkebestanden syd og øst for Danmark, der i efteråret blev diskuteret på en international konference om hvid stork i Polen, hvor Storkene.dk også deltog. Og så vil bestyrelsesmedlem Alf Blume fortælle om naturplanerne for områderne ved den nedlagte Flyvestation Værløse, hvor Storkene.dk og Naturstyrelsen i fællesskab opstiller hele tre storkereder.

Ønsker du at bruge din stemme på generalforsamlingen skal du huske at indbetale dit kontingent. Og er du ikke medlem, så kan du melde dig ind – klik her!
Generalforsamlingen afholdes den 21. marts kl. 14.00 på Barresøgaard, Slangerupvej 29, 3540 Lynge.

På generalforsamlingen serveres der naturligvis kaffe, te og kage. Tilmelding til Lars Juel Sørensen på mail:

 
 
Links til artiklen:
Læs mere om storkene i Slesvig Holsten her!
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex