Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Julehilsen fra Storkene.dk

Tak for i år - og på snarligt gensyn i 2015

 
 
 
 

Lagt på Storkene.dk den 22. detember 2014
 
 
 
Store forventninger til 2015

Endnu et år er ved at rinde ud og 2015 banker for alvor på. Vinterens mørke har nu heldigvis nået sit klimaks og dagene bliver nu ikke kortere. Og selv om der stadig er godt 2 måneder til det bliver forår kan man da, om ikke andet, glæde sig over, at dagene nu bliver længere.

Det forgangne år blev noget specielt for de danske storke.  Det specielle bestod i, at vi i Danmark nu endelig igen for første gang siden 2004 har et helt vildt ynglende storkepar. Storkeparret kunne hele sommeren følges på vores webcam fra storkereden i Smedager. Mange tusinde danskere har fra deres computer eller TV kunnet opleve storkeparrets kamp for at få opfostret de tre sønderjyske storkeunger, der fløj fra reden i august. Vi starter kameraet igen i marts og kan så bare vente til storkeparret forhåbentlig returnerer fra Afrika.

Mindre heldig var storkeparret i Gundsølille. Her måtte storkeparret for 2. år i træk lide den tort, at ingen unger kom på vingerne. I år var det dog ikke vejret der gjorde det af med de små unger som det skete i 2013. Denne gang var det derimod sygdom i storkereden der medvirkede til, at ingen unger kom på vingerne i den gamle storkerede. Vi kan kun krydse fingre for, at 2015 bliver året hvor der igen kan opleves storkeunger flyve fra Gundsølille´s storkerede.

2015 bliver formentlig endnu mere spændende end det forgangne år har været. Storkebestanden er, som vi her på Storkene.dk har beskrevet det, inde i en nærmest uforståelig udvikling i Nordvesteuropa. Storkebestanden i vores store naboland mod syd har nu nået den størrelse den havde for 50 år siden – og den vokser forsat.  Så ligesom det nye år står for døren, står storken bogstavelig talt også uden for Danmarks dør og banker på. Spørgsmålet er så bare, om vi her i Danmark er parate til at modtage storken med åbne arme og fyldte spisekamre?

Heldigvis har vores regering nu langt om længe iklædt sig det grønne tøj og har fået oprettet både en naturfond og fremlagt en forholdsvis progressiv naturplan for fremtiden. En naturplan der, hvis den udmøntes, betyder en klar forbedring af vores natur til glæde for både storken og mange andre arter. En plan der forhåbentlig ikke forringes af en evt. ny regering efter Folketingsvalget i 2015.

Med disse ord ønsker Storkene.dk vores medlemmer samt alle der har fulgt med hos os i år en forrygende jul og et godt og lykkebringende nytår.
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex