Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Fire jyske storkeunger på vej

Overvågningskamera viser nu fire æg

Lagt på Storkene.dk den 11. maj 2014 - opdateret 07.35

 

Storkeglæde i Sønderjylland - Fire storkeunger på vej!

I Smedager i Sønderjylland ligger der nu hele fire æg landsbyens storkerede, hvilket tyder på en rekord for byens storkerede. Og det vækker optimisme hos storkeentusiaster efter sidste års katastrofe for de danske storkeunger. Noget der ikke mindst glæder formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen;

- Lige nu ser det hele meget bedre ud end det gjorde sidste år. Det er altså meget mere spændende end når det, som i 2013, ender ud i ungedød over hele linjen. Og kommer der fire unger på vingerne i Smedager bliver det absolut meget svært ved at få armene ned. Man tør næsten ikke tro det endnu. Det er nemlig rigtig mange år siden en sønderjysk storkerede sidst har budt på fire storkeunger. Og det bedste ved det hele er, at man kan følge det hele Live på vores hjemmeside -.Kameraet viser viser nu hele fire æg!  (Fra webcam).


Det kamera der er opsat ved storkereden i Smedager er, set med danske øjne, helt unikt. Det er nemlig første gang at danskerne kan følge med i livet i en dansk storkerede i HD kvalitet. Storkeforeningen var ellers meget nervøse for, om der overhovedet blev noget at se;

- Vi var virkelig bange for, at kameraet var opsat til ingen verdens nytte, idet den gamle hanstork valgte at vende Smedager ryggen og blive tysker. Men at det nu er et storkepar med 100 procent vild oprindelse gør blot oplevelsen endnu bedre – siger Jess Frederiksen.

Der forventes storkeunger i storkereden i Smedager omkring den 10. juni. 

Se livet i storkereden fra Smedager her

 

Storkeunger ringmærkes på Sjælland

Også i Gundsølille på Midtsjælland er der udsigt til storkeunger. Antallet her kendes ikke med sikkerhed før den 24. maj, hvor storkeungerne ringmærkes. Men vejret har indtil videre været med storkeparret her;

Selvom vejret i den sidste uge har været noget skiftende og budt på en del regn, så ser det ikke ud til at have haft nogen negativ effekt for storkeungerne. Regnen har faktisk gjort det nemmere at finde føde, da jorden er blevet blødt op hvilket gør det nemmere at finde regnorme og andre fødeemner.

Det er i øvrigt 10 år siden storkeparret første gang ynglede i Roskilde Kommune, hvilket fejres den 14. juni, hvor gartneriet hvor storkene yngler, er ramme for et jubilæumsarrangement.

Tilmelding foregår ved henvendelse til Charlotte Petersen hos Dagbladet i Roskilde på e-mail: charlotte.petersen@sn.dk

 

Ensom stork på sin rede på Djursland

I Balle på Djursland venter en enlig stork stadig på en mage på sin nybyggede rede. Men tiden er ved at rinde ud for at finde en mage og storken må derfor nok desværre nøjes med at være eneboer over sommeren. For selv om mange storke stadig befinder sig på Djursland og flere artsfæller har kigget forbi reden i Balle, så har ingen bidt på. Sikkert fordi der er tale om helt unge storke. Også storken der har bygget reden er en ung stork. Dog er den gammel nok til at yngle hvis den rigtige mage dukker op.


Storken i Balle nyder en dansk sommer - formentlig som eneboer. 

(Foto: Hans Skov)


Vælger storken at oversomre på Djursland dukker den med stor sandsynlighed op igen til næste år på samme rede.


Bliv ven med Storkene.dk på Facebook og del dine storkeoplevelser og fotos med os.


 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex