Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeæg i Jylland

Webcam afslører det første storkeæg i Smedager
Lagt på Storkene.dk den 5. maj 2014


Jyllands eneste storkepar har lagt æg

 I Smedager i Sønderjylland har hunstorken lagt æg. Det afslører det webkamera som Storkene.dk har opsat ved storkereden. Dermed er de første 100 % vilde danske storkeunger siden 2004 på vej – hvis man da ser bort fra det mislykkede yngleforsøg i 2011 i Skærbæk. Og det glæder storkekendere;

”Hanstorken fra de to foregående år stammer fra det skånske storkeprojekt og er derfor ikke af vild afstamning. Den nye hanstork er derimod af vild afstamning ligesom hunstorken er det. Dermed er det første gang siden 2004, at Danmark kan se frem til 100 % vilde storkeunger, hvilket er meget glædeligt” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen, der dog ikke ser noget problem med projektstorke;

”Vi er glade for alle storke der ønsker at yngle i Danmark. Også storke der stammer fra storkeprojekter. Så længe deres afkom trækker bort er vi glade. Men vilde storke har trods alt en højere status i ornitologiske kredse”.


Så ligger det første storkeæg i reden. (Screenshot fra webcam)


Tysk storkehan i Smedager

Den nye storkehan i Smedager stammer fra Hitzhusen i Slesvig Holsten hvor han er udruget i 2010. Han bærer en ring med nummer DEW 6X890. På efterårstrækket i 2010 blev hans ring aflæst i Israel. Og i 2013 var han på besøg i Hitzhusen i juni og juli, dog uden at yngle. Dermed er det første gang han yngler.

I storkekolonien Hitzhusen yngler der i 2014 ca. 30 storkepar. Også en dansk stork yngler her. Det er 1A88 fra Gundsølille – også kaldet Christiane – der har rede her for andet år i træk.

I Smedager vil hunstorken de kommende dage lægge yderligere 3-4 æg, som storkeparret skiftevis vil ruge på i ca. 33 dage.

I Gundsølille på Sjælland er der allerede storkeunger, der vil blive ringmærket ca. den 1. juni. Og i Balle på Djursland venter en enlig stork stadig på en mage på sin nybyggede rede.


Se mere om storkekolonien Hitzhusen her!

Følg storkeparret i Smedager på webcam her!

Bliv ven med Storkene.dk på Facebook og del dine storkeoplevelser og fotos med os.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex