Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Nyt dansk storkepar i Sønderjylland

Storkeboom over Jylland giver nyt storkepar til Smedager

Lagt på Storkene.dk den 29. april 2014


Nyt dansk storkepar i Sønderjylland

I flere uger har man hængt med næbbet i den Sønderjyske landsby Smedager. For byens trofaste hanstork Karlsson viste sig fra sin mindre charmante side i starten af april måned, hvor han valgte at finde en mage i en storkerede syd for grænsen. Og derfor frygtede både indbyggerne i Smedager og teamet her på Storkene.dk, at det var forbi med ynglende storke i landsbyen.

I dag vendte hunstorken så tilbage – og hun var ikke alene. Hun havde nemlig fundet sig en mage på sin vej fra vinterkvarteret. Og han blev med det samme inviteret med op på den nyistandsatte rede.

”Storkeparret var ikke sene om at indlede ynglesæsonen. Næppe havde de rastet mere end et par minutter inden den første parring gik i gang. Og hele eftermiddagen har de parret flere gange” siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.


 

 

Parring på reden den 29. april. Screenshot fra webcam


 

Og selv om han sidder i Vorbasse, så følger han med i hvad der sker i reden. For mens den gamle hanstork Karlsson var væk, blev der installeret et webcam ved storkereden. Så nu kan vi her på Storkene.dk tilbyde alle, at følge med i livet i reden, der huser et 100 % vildt storkepar og er det eneste kamera af sin slags i Danmark. Den nye hanstork menes at være af tysk afstamning, da den er ringmærket med en tysk ringtype og hunstorken er ikke ringmærket og dermed også en vild stork. Den gamle hanstork Karlsson stammede fra det skånske storkeprojekt og var dermed ikke af vild oprindelse.

”Vi er ovenud lykkelige for, at det storkeboom Danmark, og ikke mindst Jylland oplever i disse dage, giver sig udslag i et nyt storkepar. Og sammen med indbyggerne i Smedager er vi spændte på at følge slagets gang i reden lige til august” siger Jess Frederiksen der er formand for Storkene.dk

Mange storke er overalt i Jylland så meget kan ske endnu. På Djursland venter en stork stadig på en mage på en nybygget rede. 

Hvis du vil følge med i livet i storkereden, skal du blot klikke her


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex