Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeinvasion over Jylland

16 storke i Sønderjylland og redebyggende stork på Djursland
Lagt på Storkene.dk den 25. april 2014
Storkene invaderer Jylland

Sammen med varmen fra øst er der i den forgangne uge kommet gradvis flere storke til Danmark. De sydøstlige vinde kombineret med højtryk er nemlig ensbetydende med gode trækforhold for de store fugle.

I Sønderjylland har der i denne uge foregået en opbygning af storke. Det startede med nogle enkelte storke ved Bredebro, men er i dag kulmineret med hele 16 storke omkring Tønder. Storkene har gennem de sidste par dage fourageret på marker og enge ved Bredebro. Det er såmænd ikke helt usædvanligt, at der kommer større flokke af storke til Danmark. Det der er mere usædvanligt er, at storkene er kommet her i april og ikke i slutningen af maj og juni.

”Storkerederne syd for grænsen er allerede fyldt godt op og det skubber storkene længere mod nord. Et par af de mange storke har været på en storkerede i Bredebro og det er naturligvis håbet, at der i flokken er kønsmodne storke, der slår sig ned i det sønderjyske og yngler” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Og det er ikke boliger det skorter på. Både i Tønder, Uge og på Schackenborg Gods er der indflytningsklare storkeboliger klar.


Stork bygger rede på Djursland

Heller ikke på Djursland er det storkereder der mangler. De sidste par år har Djursland været hjemsted for mange besøgende storke, hvilket har foranlediget at Norddjurs Kommune har opsat flere storkereder. Men det er nu Syddjurs der kan bryste sig af en stork, der endda har valgt at bygge rede fra bunden af selv.Storken i Balle er allerede nået langt i sit byggeprojekt (Privatfoto)Det er mange år siden Djursland sidst havde ynglende storke og det er da heller ikke sikkert det bliver i år. Men ved Balle har en stork slået sig ned og har bygget rede på en 8 meter høj pæl inde i Munkholm Zoo.

”Vi har haft besøg af storke flere gange gennem de sidste par år, men at storken bygger rede hos os er helt nyt ” siger direktør Benny Johansen.

Storken er formentlig af tysk oprindelse. Den er nemlig ringmærket og umiddelbart ligner det en af de ringe man anvender i Tyskland. Storken vil snart blive aflæst og så kan det blive afsløret hvor storken stammer fra. Så har man lyst til at opleve en stork bygge bolig på nært hold, er kan det gøres ved at lægge vejen forbi Munkholm Zoo.

Også Fyn har storkebesøg af en ikke ringmærket stork. Den har opholdt sig i Højstrup lidt vest for Odense. På Sjælland er der, udover det gamle storkepar ved Gundsølille set storke flere steder. I Nordsjælland er der en stork, der ligesom storken på Fyn ikke er ringmærket.

De storke der opholder sig i Danmark har nu tre uger til at finde sammen, hvis de skal nå at yngle i år. Det er nemlig en tommelfingerregel at storke skal have dannet par inden den 20.maj for at have succes som ynglepar.


Opdateret den 28-4-2014

Storken er skånsk med ringnummer SVS 1237 fra 2011. Den har turneret Danmark tyndt siden 2012, hvor den allerede var tilbage efter vinterresidensen mod syd. I 2013 kom den ligeledes tilbage til Danmark og var så at sige på turne i hele landet. Lige fra Als, Fyn, Samsø, Amager, Sjælland og Nordjylland. Og nu har storken så valgt at bygge rede på Djursland.

STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex