Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Smedager storken er afhoppet

Er flyttet til tysklands nordligste storkerede
Lagt på Storkene.dk den 16. marts 2014Sønderjysk stork er hoppet over grænsen

Først udvandrede han fra Sverige til Danmark og blev sønderjyde med fast bopæl i Smedager. Det har han så været siden 2011, hvor han har boet på landsbyens storkerede. Vi taler naturligvis om landsbyens kæledægge, storken Karlsson.

Men i den forgangne vinter har storken vist tegn på uro i kroppen og været på meget lange udflugter og været bortrejst i ugevis. Men kommet tilbage er han altid. Lige indtil i sidste uge, hvor Benny Appel, der har passet på den overvintrende hanstork siden 2011, efterhånden var ved at være angst for Karlsson´s  skæbne.

”Her på Storkene.dk fik vi dog heldigvis hurtigt opsporet hvor storken befandt sig. Storkeeksperten Jörg Heyna, der har styr på stort set alle storke i Slesvig Holsten, meldte ind til os, at Karlsson var på turne i hans distrikt og besøgte rigtig mange af områdets storkereder”, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk. En melding der både vakte glæde og bekymring i Smedager – ikke mindst hos Benny Appel;

”Når man går op og ned af hinanden daglig, så får man et særligt forhold til sådan en fugl. Og det er klart, at vi har gået og ventet på at han skulle komme tilbage og hele tiden har kigget op i reden for at se om han stod deroppe. Så meddelelsen om at han befinder sig syd for grænsen er naturligvis glædelig. For han har det godt – det er det vigtigste. Men vi savner ham selvfølgelig meget”.

 

Optræk til drama om hunstork

Nu står det så klart, at Karlsson næppe vender tilbage til Smedager lige med det samme. For han har fundet sig en mage på forbundsrepublikkens allernordligste storkerede i Schafflund/Skovlund, der ligger umiddelbart syd for grænsen.

”Efter at have fløjet rundt på må og få i sin søgen efter en mage i Slesvig Holsten ser det ud til, at forår og sommer skal tilbringes på en storkerede på kroen i Schafflund. Her har han i alle tilfælde parret sig med en hunstork, der sidste år også var på selvsamme rede og ynglede med en anden hanstork. Og det er næppe noget hanstorken bifalder når han om få dage viser sig i Schafflund/Skovlund” siger storkeeksperten Jörg Heyna til Storkene.dk

Han mener helt klart, at der vil blive kamp om reden og hunstorken. Og det er langt fra sikkert, at den skånske stork klarer den kamp. Og så vil han med stor sandsynlighed drage tilbage til Smedager for at vente på hans ”rigtige” mage, som han har ynglet med siden 2012. Hun ankommer først i april efter den lange rejse fra Afrika.


Karlsson med sin nye mage ses her på reden i Schafflund/Skovlund. 

Foto: Dörte Stielow


Men alt det kan du selv følge med i, når vores storkekamera fra Smedager om få dage er oppe at køre.

”Kameraet er sådan set monteret, men en teknisk fejl på kamerahuset gør, at vi ikke kan komme on-line endnu. Først når reservedelen kommer fra den italienske leverandør ankommer og bliver monteret, er vi på, hvilket er om et par dage” siger Jess Frederiksen

 

Storken er tilbage i Havreholm

Igennem sensommer og efterår 2013 var en hunstork i området omkring Havreholm i Nordsjælland. Men efter en af de kraftige efterårsstorme forsvandt hun fra Havreholm. På det tidspunkt havde hun tilsyneladende store problemer med et sår på det ene ben og haltede meget.

Det var egentlig frygtet at han ikke havde klaret sig igennem vinteren, men det viser sig nu ikke at holde stik. For lørdag formiddag var hun på plads i Havreholm igen og gik stille og roligt og søgte føde ved en lille sø. Og hun hverken haltede eller udviste tegn på problemer med benet.

Det var næstformand i Storkene.dk der selv så storken under en tur til Havreholm;

”Hun må virkelig syntes at denne lille prik på kortet er et godt sted at befinde sig. Og samtidig viser hun, at der er føde nok. Ellers var hun ikke kommet tilbage til området som hun først besøgte i starten af august 2013” siger Lars Juel Sørensen.


Storken ses her lette ved Havreholm Slot efteråret 2013. (Foto: Alf Blume)


Den storkerede vi leverede til Havreholm i efteråret er desværre ikke kommet op på grund af de mange storme der var i efteråret. Men reden ligger stadig og venter på at blive sat op og dermed blive beboet af hunstorken.

Storkene.dk bistår naturligvis gerne med arbejdet omkring reden.


Læs mere om storken Karlsson i Schafflund/Skovlund herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex